Selvmordstruede unge skal opdages i tide

Ungdomsvejledere og psykologer skal klædes på til at opdage selvmordstruede unge i tide. Initiativet kommer oven på en rapport med alarmerende tal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et seminar til efteråret skal klæde ungdomsvejledere og psykologer på til at opdage selvmordstruede unge inden det går galt.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

9 procent har forsøgt selvmord

Baggrunden for seminaret er den alarmerende rapport fra Ung & Rus, som viser at 9 procent af de 16-25-årige på de nordvestsjællandske ungdomsuddannelser har forsøgt at begå selvmord. Det er langt over landsgennemsnittet på fire procent.

Derfor har Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland med centerleder Jørgen Dan Pedersen i spidsen inviteret alle faggrupper, der til dagligt er tæt på de unge, der har det svært, til seminar den 23. og 24. september.

Eksperter fra Australien

Jørgen Dan Pedersen glæder sig over, at det er lykkedes at få 2 internationalt anerkendte undervisere lokket hertil. Eksperterne er fra Australien, hvor de har kurser i selvmordsforebyggelse.

- Målet er naturligvis, at nedbringe antallet af selvmordsforsøg i Nordvestsjælland. helt undgå det kan vi ikke, men 9 procent er alt for højt, siger centerlederen til dagbladet Nordvestnyt.