Savner landbetjenten i Jyderup

I Midt- og Vestsjællands politikreds har flere lokalsamfund prøvet at få skåret nærpolitiet væk. I Jyderup blev landbetjenten lukket ned for næsten to år siden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 1. januar 2013 har borgerne i Jyderup i Nordvestsjælland ikke haft en landbetjent.

Det var dog ikke alle, der overhovedet lagde mærke til, at han var der.

- Jeg så ham sjældent i byen. Nogle få gange har jeg set ham komme gående ned ad Holbækvej, men det er så det, jeg så til ham, fortæller Allan Hartmann, der selv bor i Jyderup.

Andre mener, det er et stort tab for Jyderup og omegn, at Jørgen Nordlund Petersen stoppede som landbetjent og blev flyttet til en stilling hos lokalpolitiet i Holbæk.

- Jeg savner ham i hvert fald voldsomt, det må jeg sige, fortæller Lars Nielsen, som er varmemester i det almennyttige boligselskab, Skovbrynet i Jyderup.

Landbetjent kom ud til småkriminalitet

Lars Nielsen tilkaldte ofte landbetjenten, når der var problemer i boligblokkene.

- Var der et eller andet, det kunne være grafitti eller knallerter, så kunne man altid regne med, at han kom og tog tingene seriøst. Det synes jeg, vi mangler i lokalsamfundet i dag, fortæller Lars Nielsen.

Han fortæller, at han ikke føler, Lokalpolitiet i Holbæk reagerer lige så hurtigt, som landbetjenten gjorde.

Men det er lederen af Lokalpolitiet i Midt- og Vestsjællands Politi, Henrik Mikkelsen ikke enig i.

- Vi tager jo enhver anmeldelse alvorligt, men det er jo klart, at når anmeldelsen indgår, så vurderer vi, hvad der er det vigtigste lige nu. Så kan det godt være, vi ikke kommer lige nu, hvis det er en lille anmeldelse, men så kommer vi lidt senere, eller også prøver vi at klare det på anden måde, fortæller han.

Ville fordele betjentene bedre

Tanken, med at sløjfe landbetjenten i Jyderup og andre lokalsamfund var, ifølge Henrik Mikkelsen, at bruge politikredsens ressoucer bedre.

- Når vi har de store ting i politikredsen, så er vi ikke længere bundet af at have en mand siddende på en lille nærstation i et par timer hver torsdag, som det var tidligere. Nu har vi ressourcen til rådighed i hele politikredsen.

Så det, at landbetjenten er væk, gavner nogle andre?

- Det gavner den samlede opgaveløsning ja. Det er en anden udnyttelse af ressourcerne, forklarer lederen af Midt- og Vestsjællands Lokalpoliti, Henrik Mikkelsen.