Satser på kæmpe børneinstitutioner

Slut med små og hyggelige børnehaver. Nye og kæmpe-store institutioner kan have helt op til 150 børn. Holbæk Kommune har lige åbnet fire af slagsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er nok at holde styr på Undløse Børnehus nær Tølløse. Den kombinerede børnehave, vuggestue og dagpleje har plads til 120 børn. Børnehuset stod færdigt i maj, men blandt forældrene, var der på forhånd skepsis.

- Lige i starten troede vi, at det var i overkanten med så mange børn, siger forælder Ulrich Hansen.

Men indtil videre har det været en succes. Både hos personale og forældre.

- Det betyder, at man ikke længere er så stresset om morgenen, fordi man nu kan aflevere sine børn det samme sted, siger Ulrich Hansen.

Og det er ikke kun i Undløse der er tryk på. Holbæk Kommune har inden for det seneste år bygget fire kæmpe institutioner, og der er flere på vej.

- Det bliver normalen fremover, at vi vil se de her institutioner med plads til mellem 100 og 150 børn, siger borgmester i Holbæk, Jørn Sørensen (Rad.V.)

Tidligere har en ekspert fra Danmarks Pædagogiske Universitet kritiseret, at man med de store institutioner risikerede at det enkelte barn druknede i mængden. Sådan oplever man det dog ikke i Undløse.

- Det kunne man selvfølgelig godt frygte, men jeg synes pædagogerne er gode til at komme rundt i hjørnerne og få alle med, siger Ulrich Hansen.

En rundspørge som Politiken har lavet viser at tendensen er den samme i det meste af landet.