Saschas plejefar er for gammel

Er 53 år for gammel til at være plejefar for en 5-årig? Ja, siger Holbæk kommune, nej siger Køge kommune, som allerede har anbragt 5-årige Sascha hos en plejefamilie på en gård i Mørkøv. Men selvom pigen trives, skal hun nu flyttes igen, på grund af plejefaderens alder

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

5-årige Sascha er flyttet ind hos en plejefamilie i Mørkøv og trives der, men nu skal hun alligevel flyttes. Holbæk kommune mener nemlig, at plejefaren er for gammel, da han er 47 år ældre end de retningslinier på 45 års forskel mellem plejeforældre og plejebarn, som kommunen følger.

Det er regler, man kan give dispensation fra, men det har Holbæk kommune ikke villet. Tværtimod. Heller ikke selvom familien i forvejen er godkendt som plejefamilie, og at Køge Kommune, som ahr anbragt den 5-årige pige i hjemmet, har sagt god for det og ladet pigen flytte ind.

Det er anbringelseskommunen, altså Køge kommune, der bestemmer, hvor pigen skal bo, men de har ikke andet valg, end at finde et nyt hjem til Sascha, hvis Holbæk Kommune gør alvor af truslen om helt at fratage plejefamilien retten til at være det, fordi de har sagt ja til at tage Sascha i pleje uden at spørge Holbæk kommune først.

Saschas biologiske mor Christina Jacobsen har derfor kontaktet Socialministeriet og vil kæmpe hele vejen for, at datteren bliver, hvor hun er.

- Hun har kendt sin plejemor siden hun var et halvt år gammel, og hun er pædagog i den børnehave, hvor Sascha går nu. Jeg kan se hun trives med sin nye mor, far og storebror, og er også begyndt at få veninder og gå til håndbold i Mørkøv. Jeg vil gå hele vejen for, at hun skal blive, hvor hun er, det er bedst for Sascha, siger Christina Jacobsen.

Holbæk kommune siger, at det ikke er dem, der har trukket anbringelsen tilbage, men står fast på, at alder har en betydning.

- Det er et element i vores samlede vurdering, ja, siger borgmester Søren Kjærsgaard.