Sara Frederiksens buslinje er truet: "Det er folks livsnerve."

Sara Frederiksen samler underskrifter ind, i håbet om at hun kan redde sin buslinje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Hver dag tager Sara Frederiksen bussen fra Jyderup til Slagelse og hjem igen.

 

- Bussen betyder rigtig meget fordi jeg også tager i skole med den så jeg tager den minimum to gange om dagen, siger hun.

 

Men snart kan det være slut. For linje 490 er sammen med linje 570 og 420R i fare for at blive nedlagt. Og for Sara Frederiksen vil det være en mindre katastrofe.

 

- Den er meget meget vigtig for alle. Det er folks livsnerve. Og den kan vi ikke undvære.

 

Derfor har hun brugt hele weekenden på at samle underskrifter ind for at redde bussen.

 

- Og så valgte jeg simpelthen for at få så mange underskrifter som muligt at stille mig i alle byerne på ruten. og det har jeg gjort henover hele weekenden.

 

Og det har været effektivt. Sara Frederiksen har indsamlet 1200 underskrifter, som hun vil aflevere til Regionsrådspolitikerne. Hun håber, at det kan overbevise politikerne I Regionsrådet om, at rigtig mange er afhængige af buslinjen for at få hverdagen til at hænge sammen.

 

Men ifølge Region Sjælland, så er det slet ikke op til dem, om linjerne skal reddes. I går udsendte de en pressemeddelelse, hvor de forklarer, at det er politikerne på Christiansborg, der bærer ansvaret.

 

I 2015 trådte en ændring af det såkaldte ungdomskort nemlig i kraft. Ungdomskortet gør, at unge mellem 16 og 19 år eller unge under uddannelse kan køre med offentlig transport med en klækkelig rabat. Region Sjælland bliver så kompenseret for differencen mellem det de unge betaler, og det billetten I virkeligheden koster. Den kompensation er fra i år blevet mindre, og det resulterer i, at der mangler mellem 7 og 8 millioner kroner på budgettet hvert eneste år. Og det går altså ud over buslinjerne.

 

Men det er de ikke enige i på Christiansborg. Ifølge dem har region Sjælland I årevis fået for meget i kompensation ved en fejl. Og det er derfor, det er blevet reguleret. Noget Regionen har vidst siden 2013.

 

- Det er jo ikke meningen at man skal overkompenseres, det er der ikke nogen andre regioner i lnadet, der er blevet.

 

Og derfor skal buspassagererne ikke regne med en ekstra håndsrækning fra Christiansborg.

 

- Region sjælland bliver kompenseret 100 pct for de udgifter de har i forbindelse med ungdomskortet. Men man får altså ikke ekstra penge, som man ved en fejl har fået i fire år.

 

- Nu giver vi dem en chance for at tænke sig om en ekstra gang, og hvis de så siger, at Region Sjælland får penge nok, så må vi jo så tage konsekvensen og lave ændringer i den kollektive trafik, siger Peter Jakobsen (DF), som er formand for trafikudvalget i Region Sjælland.

 

Så det kan være, at Sara Frederiksen snart skal ind forbi Kalundborg for at komme i skole i Slagelse.

 

- Det er en lang tur og det vil tage tre timer. hvis der ikk er ventetid, siger hun, og fortsætter.

 

- Så vi er rigtig mange der ville blive rigtig kede af det.


Nyhedsoverblik