Sag undersøges: Anholdt gemte grim overraskelse under jakken

Mandag aften standsede politiet en bil vest for Holbæk med en 35-årig mand. Det viste sig, at manden var efterlyst og havde gemt en pistol i jakken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har indledt en tjenestelig undersøgelse, efter en episode ved Holbæk mandag aften, hvor en mand blev anholdt - men hvor politifolkene overså, at han havde en pistol gemt på sig.

Sagen kommer efter, at en mand mandag aften blev viftet ind til siden af politiet på Byvej i Gislinge vest for Holbæk. Her fandt de to betjente hurtigt ud af, at manden havde et par skeletter i skabet.

Manden blev sigtet for at køre bil, selvom han forlængst er blevet fradømt sit kørekort. Og han var samtidig efterlyst af Nordsjællands Politi i forbindelse med en fogedsag.

Fandt pistol

På grund af efterlysningen valgte politiet at tage manden med til arresten i Holbæk. Senere blev manden flyttet til Vestre Fængsel. Her gjorde en fængselsbetjent dog en grim opdagelse, da han kiggede i mandens lommer.  Der blev nemlig fundet både en pistol og ammunition i en inderlomme i jakken.

Retten i Holbæk har tirsdag afgjort, at manden skal sidde varetægtsfængslet i fire uger, mens sagen efterforskers nærmere.  

I en pressemeddelelse skriver Midt- og Vestsjællands Politi:

- Midt- og Vestsjællands Politi finder det – ud fra de foreløbigt foreliggende oplysninger- beklageligt, at pistolen ikke blev fundet før den anholdte blev overdraget til fængselspersonalet. Midt- og Vestsjællands Politi agter i den anledning at iværksætte en tjenstlig undersøgelse af sagen for at klarlægge det nærmere hændelsesforløb.