Så tages første spadestik til Holbæk Sportsby

Torsdag eftermiddag bliver det første spadestik til Holbæk Sportsby taget. Millionprojektet bliver modtaget med både glæde og utilfredshed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Svømmestadion, badmintonhal, sundhedscenter og meget mere. Der bliver mange muligheder for de sportsinteresserede i Holbæk Kommune, og sent torsdag eftermiddag tager projektet et stort skridt fremad.

Her bliver det første spadestik til det cirka 375 millioner kroner byggeri nemlig taget.

- Det er en meget stor dag. Det er et projekt, vi har arbejdet på i mere end fem år, som nu bliver realiseret, siger borgmester Søren Kjærsgaard (Venstre).

Selvom et flertal i byrådet blev enige om at vende tommelfingrene opad til projektet. Så er det ikke alle, der er lige glade for udsigterne til sportsbyen og for den investering, der ligger bag.

quote Det er en meget stor dag. Det er et projekt, vi har arbejdet på i mere end fem år, som nu bliver realiseret

Søren Kjærsgaard

Ikke alle er tilfredse med projektet

Det konservative byrådsmedlem Michael Suhr udtalte eksempelvis i sidste måned, at man, som konsekvens af det 204 millioner kroner store hul i budgettet til næste år, burde stoppe byggeprojektet.

- Vi kan ikke have sådan et prestigeprojekt kørende, samtidig med at vi flår bleen af de ældre og ikke har råd til at købe blyanter og papir til skolerne. Vi kommer til at skære helt ind til benet, helt ind til marven faktisk, siger han. 

Ifølge borgmesteren selv er der dog ikke tale om et prestigeprojekt, og pengene til byggeriet kommer fra en anden kasse end der, hvor der skal spares.

Borgmester: Sportsbyen vil være et trækplaster

Borgmesteren understreger, at projektet er længe ventet i kommunen.

- Det er noget, vi har drøftet i mange år, og det vil betyde rigtig meget at få sportsbyen. Vi får et ordentligt løft med et sundhedscenter. Og det vil betyde meget for dem, der lige nu svømmer i andre kommuner, at hallen nu også kan rumme dem. Og så bliver det et plus for alle de foreninger, som lige nu må bruge utidssvarende haller, siger borgmesteren og fortsætter:

- Sportsbyen vil være et trækplaster og være med til at tiltrække potentielle tilflyttere. Sportsbyen har i den grad manglet.

Alle er velkomne til at deltage under det første spadestik, hvor der også bliver mulighed for at få en rundvisning på området. Spadestikket finder sted fra klokken 17:00-20:00.