S angriber Løkke for at snyde med fakta om ledige

Fredagens besøg hos en bager i Svinninge får nu Socialdemokraterne til at kalde Lars Løkke Rasmussens eksempler på firmaer med ubesatte job for utroværdige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke i orden, når Lars Løkke Rasmussen (V) hævder, at danske virksomheder ikke kan besætte ledige job, men ikke kan komme med konkrete eksempler.

I hvert fald, hvis man spørger Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

Hun reagerer efter Løkke fredag besøgte et bageri i Svinninge, der angiveligt havde svært ved at finde folk, der ville arbejde til overenskomstmæssig løn.

Flere har dog fortalt, at de aldrig har fået svar på deres uopfordrede ansøgninger fra bageriet, og ejeren har også erkendt, at man ingen ledige job har.

      - Man må spørge sig selv, om man efterhånden kan stole på det som Lars Løkke Rasmussen går og siger og de eksempler, han hiver frem.

      - Gang på gang viser det sig jo, at han ikke har styr på fakta, selvom det drejer sig om hans vigtigste mærkesag. Er det også sådan han vil arbejde, hvis han bliver statsminister? siger Panduro.

Besøget på bageriet i Svinninge var arrangeret for at sætte fokus på en af Venstres mærkesager i valgkampen, nemlig at det skal kunne betale sig at tage et arbejde frem for at modtage kontanthjælp.

Medejeren af bageriet, Inge Christensen, siger til DR Sjælland, at hun for nylig har oplevet en kvinde, der sagde nej til et job, fordi hun kunne få mere i understøttelse.

Men hun erkender, at det alligevel godt kan lade sig gøre at få besat de ledige stillinger af andre.

      - Jeg vil ikke sige, at det er et problem at skaffe arbejdskraften. Det er et problem for samfundet, og det er derfor, at jeg gør oprør, siger hun til DR Sjælland.

Tidligere har Lars Løkke Rasmussen henvist til direktøren for servicevirksomheden Panorama i Taastrup.

Indehaveren hævder, at en af hans ansatte stoppede med at arbejde og gik tilbage på kontanthjælp, fordi gevinsten ved at arbejde var for lille.

Det er dog aldrig lykkedes at opspore den pågældende mand.