Forsamlinger forbudt - nu spiller 120 banko via Facebook

Bankoudvalget i Knabstrup Idrætsforening oplever stor succes med at livestreame det ugentlige spil banko.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke længere tilladt at samles mere end ti personer ad gangen, og derfor må man være kreativ og tænke ud ad boksen for stadig at kunne gøre de ting, som man plejer.

Det var lige præcis, hvad banko-ildsjælene Claus Pejtersen og Jesper Nielsen gjorde, da de for en uge siden kiggede på hinanden og blev enige om, at de da sagtens kunne afholde banko, som de plejer - uden at overtræde de nye regler.

quote Vi havde ikke i vores vildeste fantasi regnet med, at så mange var med

Claus Pejtersen, formand for bankoudvalget

For tirsdag aften blev Knabstrup Hallen ved Holbæk udskiftet med folks egne stuer, da Claus Pejtersen og Jesper Nielsen gik live på Facebook for at råbe tal op.

- Det var helt vildt. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi regnet med, at så mange var med, og at det ville fungere så godt, siger Claus Pejtersen, der er formand for bankoudvalget i Knabstrup Idrætsforening.

Anderledes normalt 

Normalt dukker der mellem 175-190 mennesker op med bankoplader under armen i Knabstrup Hallen. Tirsdag aften var 120 personer i stedet med live på Facebook.

- Det fungerer sådan, at vi råber tallene op, og så sidder folk hjemme i stuerne og holder øje med deres plader. Og hvis man så får banko, så ringer man på mit nummer, og så gennemgår vi tallene sammen, og hvis man så har vundet, så sender vi præmien, siger Claus Pejtersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Monika Tess Pedersen sad klar med snacks og lykkedyr hjemme i sofaen, da der tirsdag var banko live over Facebook.
Monika Tess Pedersen sad klar med snacks og lykkedyr hjemme i sofaen, da der tirsdag var banko live over Facebook. Foto: Screendump fra Facebookside

Selvom selve placeringen for bankospillet er blevet udskiftet, så er meget, som det plejer at være.

- Hvis der ikke lige er vigtige taler fra dronningen eller statsministeren, så spiller vi klokken 18.55 som altid, og Jesper og jeg sidder live med fra selve Knabstrup Hallen. Det eneste anderledes er vist, at vi spiller syv spil i stedet for 32, siger Claus Pejtersen.

Stor succes 

At live-banko-spille over Facebook blev så stor en succes ude i stuerne, som det gjorde, havde de to herre slet ikke regnet med. Derfor er de blevet enige med Knabstrup Idrætsforening om at gentage succesen hver tirsdag, indtil folk igen må samles.

quote Målet er, at der på tirsdag er endnu flere med end sidste gang

Claus Pejtersen, formand for bankoudvalget

- Jeg håber, at folk bliver ved med at synes, at det er sjovt. Målet er, at der på tirsdag (24. marts, red.) er endnu flere med end sidste gang, siger Claus Pejtersen.

Indtil videre er det gratis for folk at være med til live-banke på Facebook, men foreningen håber, at folk vil donere en skilling til Knabstrup Idrætsforenings udgifter.