Rolige tyve snuppede smykker ved højlys dag

En guldsmed på Ahlgade i Holbæk var torsdag udsat for tyveri. Efterfølgende hyggede de formodede gerningsmænd sig på en cafe ved siden af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En flok unge mænd havde lange fingre i Holbæk onsdag. I guldsmeden Schmidt Kjergaard i Ahlgade i Holbæk var de ofre for et koldblodigt tyveri omkring frokosttid torsdag.

Ifølge overvågningskameraerne sjoskede 2 unge mænd ind af døren til guldsmeden. Den ene holdt vagt, mens den anden stille og roligt listede en bakke smykker til sig og smuttede ud af butikken igen med sin følgesvend bagefter sig.

Stillede smykkebakke tilbage

Da mændene var ude af guldsmedsforretningen, mener butiksmedarbejderne, at tyvene gik lidt ned af en sidegade og i ro og mag tømte bakken for smykker.

Herefter spankulerede de tilbage og stillede bakken foran butikken.

Det var først et par timer efter, at guldsmedens medarbejdere opdagede noget rod i montren og senere bakken udenfor. Først der anmeldte de tyveriet.

De opdagede tyvene før de opdagede tyveriet

Medarbejder og guldsmed Thomas Henriksen fortæller til TV2 ØST, at han egentlig havde lagt mærke til tyvene. Men det var før, han opdagede tyveriet.

Thomas Henriksen udtaler, at overvågningsbillederne, der viser tyveriet, er fra omkring 11.30 torsdag. Han erindrer, at han lagde mærke til tyvene, da han skulle have sin frokost lidt over 12.

De sad og danderede den på caféen ved siden af guldsmeden.

Signalement

Thomas Henriksen lagde nemlig mærke til tyvenes lidt specielle tøjstil.

Den ene tyv beskrives som:

  • Cirka 180 centimeter høj og bærende:
  • Hvide jeans
  • Grøn eller turkis T-shirt
  • Dynevest ud over T-shirten

Den anden tyv beskrives som bærende mørkeblå jeans og kasket af genkendelig karakter.

Begge beskrives som værende mellem 20 og 25 år gamle, karseklippede i siderne af hovedet og mørke i huden.

Cafémedarbejderen ved siden af guldsmeden, der selv er af mellemøstlig herkomst, fortæller desuden, at tyvene talte arabisk.

Hvis du har set noget, kan du melde det til Midt- og Vestsjællands Politi på 1-1-4.