Rocker-trusler: Skyldig i fingerklip og afbrænding

2 mænd med rockerrelationer er kendt skyldig i en sag, hvor offeret fik klippet noget af lillefingeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ejendom i Jyderup blev brændt ned, og beboeren fik klippet noget af en lillefinger af med en grensaks. Der blev taget barske midler i brug, da en mand sidste vinter fik besøg i Nordvestsjælland.

2 mænd på 34 og 27 år er kendt skyldige i røveri og grov vold mod offeret ved Retten i Holbæk tirsdag.

De 2 mænd slog ham med et knytnæveslag i hovedet og syv slag på kroppen og stak en kniv gennem hans venstre hånd. På den måde tvang de offeret til at give dem 2700 kroner.

Valgte selv fingeren

Den 34-årige mand er også kendt skyldig i trusler, grov vold og brandstiftelse mod manden 9. januar. Offeret blev atter opsøgt, og nu havde gæsterne en pistol med. Offeret fik et valg. Han kunne selv bestemme, hvilken finger han ville miste. Han besluttede sig for venstre lillefinger.

Derefter blev yderste fingerled klippet af med en grensaks. Den 34-årige er også kendt skyldig i at sætte ild til ejendommen, der havde stråtækt tag. Boligen udbrændte. Begge mænd tilhører rockermiljøet, har politiet tidligere sagt.

Nævneting tager stilling til straflængden

Da de blev anholdt i begyndelsen af februar, fandt betjentene en ladt pistol hos den ældste i Svinninge. De har nægtet sig skyldige under sagen.

Den 27-årige blev frikendt for forsøg på ulovlig tvang, fingerafklip og trusler samt afpresning af offeret. Den 34-årige blev frikendt for afpresning.

Et nævningeting i Holbæk skal nu tage stilling til straffens længde. Statsadvokaten har rejst tiltalen og mener, at de 2 mænd står til en straf på fængsel i mindst 4 år.

Lige siden har de siddet varetægtsfængslet.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser man, at Retten i Holbæk endnu ikke har fastsat datoer for, hvornår nævningesagen skal finde sted.

/ritzau/