Renseanlæg skaber vrede i Tuse Næs: Ønsker nu at skifte kommune

Der skal findes en ny placering til et renseanlæg i Holbæk. To prikker på Tuse Næs har skabt vrede, og nu overvejer Tuse Næs at skifte kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En renseanlæg har skabt en utrolig bekymring og vrede på Tuse Næs. 

For der skal findes en ny placering til det eksisterende renseanlæg på Parallelvej i Holbæk, og nu har forsyningsselskabet Fors A/S på Holbæks hjemmeside, hvor man kan foreslå alternative placeringer til anlægget, altså sat to prikker på Tuse Næs. 

Og det falder ikke i god jord. 

quote Det er uanstændigt. Vi vil simpelthen ikke have det herude

Thomas Skarbye fra Tuse Næs

- Det er uanstændigt. Vi vil simpelthen ikke have det herude. Det vil ødelægge alt det, vi har herude nemlig natur og idyl. Hvis man ødelægger det, så er det ikke mere at komme efter herude. Så dræber man simpelthen samfundet, lyder det fra Thomas Skarbye, som bor på Tuse Næs. 

Tuse Næs til Odsherred Kommune

Thomas Skarbye har derfor nu oprettet en Facebook-side "Tuse Næs til Odsherred Kommune", fordi de ganske alvorligt overvejer at skifte kommune fra Holbæk til Odsherred.

- Vi lavede Facebook-gruppen for at se, om der var opbakning. Og der er kommet overraskende mange mennesker, siger Thomas Skarbye. 

I skrivende stund er der 391 personer, der er med i gruppen.

For borgerne på Tuse Næs er overbevist om, at nu hvor Fors A/S har sat sine prikker hos dem, ja, så kommer renseanlægget til at ligge i deres baghaver.

- Folk er flyttet herud med deres familier for at kunne sidde i deres have og nyde fuglene, der synger. Så gider man altså ikke høre på en tankvogn hvert kvarter, siger Thomas Skarbye. 

Lige nu har de indsamlet 2.000 underskrifter mod renseanlægget. 

Den offentlige idéfase slutter den 26. marts.