¨

Rengøringsfolk fik for lidt i løn

Foto: TV ØST

De ansatte, der gør rent i Holbæk Kommune, har fået halvanden million for lidt i løn, viser opgørelse. Firmaet Forenede Service beklager problemerne.

I løbet af 2012, 2013 og 2014 har rengøringsassistenterne i Holbæk Kommune fået over 1,5 millioner kroner for lidt i løn af rengøringsfirmaet Forenede Service. Det skriver Fagbladet 3F.
 
3F i Holbæk har haft omkring 160 sager om forkert løn. Senest har man hjulpet et medlem, der over en periode på fire måneder mangler at få knap 300 timers løn.
 
Kristian Nabe-Nielsen, chef for vækst og bæredygtighed i Holbæk Kommune, er ikke glad for at høre om problemerne.
 
- Det er ikke i orden. Medarbejderne skal behandles ordentligt. Det er det, loven foreskriver, siger Kristian Nabe-Nielsen, der dog afviser at gøre yderligere.
 
- Lønninger er et forhold internt i den pågældende virksomhed. Vi forholder os alene til, om kontrakten er overholdt, siger han.
 
Holbæk Kommune udliciterede i 2012 rengøringen til Forenede Service. Den administrerende direktør i Forenede Service, Steen Gede, forsikrer, at firmaet får orden i lønningerne.
 
- Det er rigtigt, at vi ikke havde det fulde overblik, da vi overtog rengøring og medarbejdere. Vi overtog lidt af et virvar og havde ikke fået registreret timerne rigtigt. Men det har vi rettet op på nu, og vi følger overenskomsten til punkt og prikke. For selvfølgelig skal det være i orden, siger Steen Gede.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App