Regnefejl på 148 millioner: Endnu en ubehagelig overraskelse for borgerne

Holbæk Kommune har lavet en regnefejl på 148 millioner kroner. Hvem skal betale for regnefejlen, spørger borgmesterkandidaten?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er endnu en ubehagelig overraskelse for borgerne. 

Sådan lyder det fra borgmesterkandidaten i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (S), efter nyheden om kommunens regnefejl på hele 148 millioner kroner.  

- Jeg kan sådan set godt forstå, hvis borgerne spørger sig selv: "Hvad er det, der foregår?" lyder det fra Christina Krzyrosiak Hansen til TV ØST.

Hvem skal betale for fejlen?

Og med en regnefejl i den størrelsesorden kræver Christina Krzyrosiak Hansen svar fra borgmester, Søren Kjærsgaard (V).

- Jeg kunne godt tænke mig at få et svar på, hvem det er, der skal betale for regnefejlen? Er det børnene eller de ældre - eller hvor skal pengene findes? Og man kan jo ikke undgå at spørge sig selv, om man kommer til at stå en lignende situation om en måned, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

- Og så kunne jeg godt tænke mig at høre borgmesteren, hvor han vil finde de her penge? Pengene skal jo findes. 

Lav et budget, der holder

Holbæk Kommunes pengekasse er tom. I begyndelsen af maj i år fik kommunen besked på at redegøre for en plan, der kan rette op på kommunens økonomi. For som den eneste kommune, der pt. har en likviditet per indbygger på under 1.000 kroner.

Og det lader til, at borgmesterkandidaten er træt af uventede, dårlige nyheder.

- Som borgmesterkandidat, så er det vigtigt for mig, at den situation vi har lige nu, hvor der hele tiden kommer nye ubehagelige overraskelser, at det skal vi have styr på, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

- Vi skal have lavet et budget, der holder. Og det er ikke på de borgernære områder, der spares. Der skal styr på driften, og vi skal have hævet skatten.