Region Sjælland mindre erhvervsvenlige

En ny undersøgelse fra Dansk Industri peger på, at erhvervslivet får dårligere vilkår i Region Sjælland. To kommuner har dog forbedret sig markant.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er blevet dyrere eller mere besværligt at drive virksomhed i syv af regionens 12 kommuner.

Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri, der offentliggøres torsdag morgen. Undersøgelsen bygger på 7.100 indsamlede spørgeskemaer.

Bedst til at gøre livet godt for erhvervslivet i vores del af regionen er ifølge undersøgelsen Holbæk kommune, der ligger på en 17.-plads i den samlede stilling.

Værst ser det ud i Næstved Kommune, der placeres helt i bund i undersøgelsen på en 94.-plads blandt landets kommuner.

Den største højdespringer i undersøgelsen er Sorø, der stiger fra den værste tredjedel af landets kommuner til den bedste. Hele 54 pladser er kommunen gået frem, og kommunen vurderes nu som nummer 22 blandt landets kommuner, når det kommer til erhvervsvenlighed.

Sorø gjorde det billigere for virksomheder

Sorø ender i 2015 som nummer 22 ud af 96 kommuner – en fremgang på hele 54 pladser. De er rykket fra den nederste tredjedel til den øverste tredjedel, og derfor kan de også bryste sig af at være dette års højdespringer.

- Det kan lyde vildt, men det er, fordi kommunen er blevet så synlig. Borgmesteren kommer ud og besøger os på vores lille kontor og snakker med os. Det er guld værd for sådan en lille by, fortæller Lars Mouritsen, direktør i entreprenørvirksomheden Kopp Sorø.   

Den store fremgang vakte naturligvis glæde på borgmesterkontoret i Sorø.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at det store stykke arbejde på område har båret frugt. Det har været et stort arbejde, for at vi kan skabe gode rammer for vores erhverv, siger Gert Jørgensen (C).

Kommunen har gjort en særlig indsats efter sidste års skuffende resultat. Derfor har man blandt andet sænket dækningsafgiften og forsøgt at skabe bedre dialog mellem kommunen og virksomhederne.  

- Vi vil lave bedre rammevilkår, så det er attraktiv at starte en virksomhed i vores kommune eller udvide en eksisterende virksomhed, siger Gert Jørgensen.