¨

Regeringen redder Tølløsebanen

Foto: TV ØST

Regeringen bevarer finanseringen af Tølløsebanen. Det betyder, at banen bevares som i dag.

Tølløsebanen fortsætter, men Region Sjælland må spare på busdriften.
 
Det er den umiddelbare konsekvens, efter at regeringen har besluttet at suspendere den nye model for finansiering af lokalbanerne, der skulle være trådt i kraft 1. januar 2016, skriver Nordvestnyt.
 
- Vi vil ikke ændre på finansieringen, og det betyder, at regionernes grundlag for at fortsætte togdriften er uændret, meddelte økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) under et besøg torsdag i Kalundborg.
 
Det betyder, at Region Sjælland alligevel ikke mister et årligt investeringstilskud på 12 mio. kr., som var blevet konsekvensen, hvis den nye finansieringsmodel var ført ud livet.
 
Vil undersøge investeringen bedre
 
Morten Østergaards ministerium har samtidig offentliggjort den længe ventede analyse af finansieringen af de 14 danske lokalbaner, som regionerne har ansvaret for.
 
-Men analysen løser ikke problemerne, og vi vil nu sætte en supplerende undersøgelse i gang af blandt andet investeringstilskuddet til lokalbanerne. Vi har brug for at kigge nærmere på samspillet mellem investeringstilskud og sikring af en ordentlig kollektiv trafikbetjening. Regeringen vil have sikkerhed for, at der også fremover vil være en ordentlig kollektiv trafik i hele landet, siger Morten Østergaard til Nordvestnyt.
 
Regeringen har i det seneste par uger været under stærkt politisk pres for at finde en løsning, der kan sikre Tølløsebanens fremtid. Der er blandt andet stillet forslag om at give Region Sjælland et særtilskud, men det bliver der ikke noget af.
 
- Regeringens beslutning betyder, at vi får 12 mio. kr. mere i 2016. Så mangler vi kun 18 mio. af de i alt 30 mio. kr., og det kan ikke undgå at betyde noget for busdriften siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) til Nordvestnyt.

 

03:31 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App