¨

Razzia på byggepladser

Foto: TV ØST

Arbejdstilsynet var i dag på kontrolbesøg på byggepladser landet over. Sikkerheden er langt fra i orden. Her i regionen stoppede de tilsynsførende arbejdet på hver 5. af de byggepladser, de besøgte, på grund af alvorlige sikkerhedsbrister.

- Nogle gange handler det bare om planlægning. Men vi har så mange ulykker i branchen, at det er vi nødt til at gøre noget ved. Tilsynsførende ved Arbejdstilsynet, Jens Aage Nielsen, er i gang med dagens 2. kontrolbesøg.

Det er byggepladsen på Smedelundsgade i Holbæk, der får uanmeldt besøg, som en del af den landsdækkende razzia, Arbejdstilsynet i dag udførte.

Jens Aage Nielsen finder primært småting at vejlede om. - Her var sikkerheden i princippet god, der var ikke nogen alvorlige sikkerhedsbrister, så det var fint, siger han.

Projektleder hos Myhlenberg, der står for byggeriet i Holbæk, siger i dag til TV2 Øst: - Jeg er jo ikke i interesseret i, at der er nogen, der kommer til skade herude, og det er håndværkerne heller ikke, så jeg opfatter det altså positivt, når Arbejdstilsynet kommer.

Arbejdstilsynet foretog i dag 24 kontrolbesøg af byggepladser her i regionen, på 5 steder stoppede den tilsynsførende arbejdet øjeblikkeligt på grund af alvorlige sikkerhedsbrister.

Ifølge Arbejdstilsynets egne tal blev der i 2010 anmeldt 4.522 arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen. 8 mennesker mistede livet som følge af en arbejdsulykke i branchen.

01:49 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App