¨

Rapport frikender Holbæk Kommune

Foto: TV ØST

Konsulenter i Kommunernes Landsforening slår i en ny rapport fast, at der ikke er noget at udsætte på forholdene på Skarridsøhjemmet.

Gamle og handicappede, der ligger med våde bleer, smut ind i afføring og tis i flere timer. Så kontant blev forholdene på bostedet Skarridsøhjemmet i Jyderup beskrevet i en artikelserie i Ekstra Bladet i august. Men der er ikke fugls føde på den sag. I hvert fald ikke, hvis man skal tro en ny rapport fra Kommunernes Landsforening.

- Det har været hårde tre en halv måned for personalet. Nu kan de komme videre med det gode arbejde, de laver på Skarridsøhjemmet, siger Holbæk Kommunes borgmester Søren Kjærsgaard til  P4 Nordvestsjælland.

Rapporten er baseret på interviews med netop personalet på bostedet, og ifølge dem har Ekstra Bladets beskrivelse intet med virkeligheden at gøre. KL's konsulenter konkluderer følgende i rapporten:

-...EB-journalistens fremstilling af den pågældende medarbejders arbejde og "snyd" med arbejdstid er urigtig og i bedste fald byggede på misforståelse og ukendskab til praksis..."

Ifølge borgmester Søren Kjærsgaard er det ikke et problem, at det er konsulenter i KL, der har udfærdiget rapporten.

- KL har lavet mange undersøgelser og mange af dem med hård kritik, blandt andet af vores kommune, så der er ingen i det faglige miljø, der vil sætte spørgsmålstegn ved, om KL kan lave en uvildig rapport.

Skulle man have interesse i at læse hele rapporten, kan findes på Holbæk Kommunes hjemmeside.

Fra TV2 ØST tirsdag kl. 19.30:

00:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App