Rådyr skamskudt: Gik flere dage med pil gennem halsen

Midt – og Vestsjællands Politi beder nu om hjælp i sagen om et skamskudt rådyr ved Jyderup. Flere dage gik dyret rundt med en pil gennem halsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lokal jæger fra Jyderup måtte juleaften rejse sig fra flæskestegen og aflive et lidende rådyr med sin riffel. I flere dage havde Per Kanstrup nemlig lagt mærke til dyret, der luskede rundt foran hans vindue på Dønnerupvej.

Men det var først juleaften, han opdagede at rådyret gik rundt med en pil gennem halsen.

- Jeg var lamslået, da jeg først så det, fortæller Per Kanstrup til TV ØST.

I næsten 50 år har han gået på jagt og han har aldrig set noget lignende, lyder det. Dyret var nemlig skudt med en pil, som slet ikke er beregnet til jagt, men kun til skiveskydning på en træningsbane.

- Man skal godt nok være brutal for at skyde efter dyrene med den slags ting . Efter min vurdering har dyret gået rundt sådan en uges tid, og jeg kunne se betændelse stå ud af den. Dyret har lidt frygteligt, siger han.

Efter et enkelt skud på juleaften havde Per Kanstrup aflivet dyret. Han var nemlig forberedt og med sin riffel fik han forsigtig listet sig op på førstesalen i sit hus, hvorfra han skød dyret fra et vindue.

Efterfølgende ringede jægeren til politiet, som nu er ved at undersøge sagen, lyder det.

- Vi ved ikke, hvem der har skudt med pilen og det vil vi selvføgelig gerne have lidt hjælp til at finde ud af. Vi vil ikke have at nogen går rundt og skyder dyr med bue og pil, det skal man holde sig langt væk fra, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen hos Midt – og Vestsjællands Polit.

- Vi synes, det er en grim sag det her, siger han.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på 114.