¨

Pyroman fra Holbæk idømt forvaring

Foto: TV ØST

En 34-årig mand er blevet idømt forvaring for flere tilfælde af ildspåsættelse.

En 34-årig mand blev tirsdag i Østre Landsret idømt forvaring på ubestemt tid for fire tilfælde af ildspåsættelser i Holbæk. I flere tilfælde var der overhængende fare for andres liv.

Dermed stadfæstede landsretten den dom, som Jens Poulin Poulsen blev idømt ved Retten i Holbæk.

Brandstiftelserne fandt sted fra november 2007 og frem til hans anholdelse knap to år senere i september 2009.

Den ene af brandene antændte han den 21. november 2008 i sin kærestes lejlighed på Chr. Hansensvej. Kæresten lå og sov, da han stak ild på lejligheden, før han gik hjem til sig selv. Kæresten reddede livet, da hun blev vækket af sin røgalarm.

De tre øvrige antændte han i sit eget hjem - de to i sin lejlighed på Ladegårdsparken Vest og den sidste på Hasselvænget. Her var han flyttet ind på værelse, hvor han om natten til den 4. september 2009 satte ild til et loftsrum.

Efterfølgende kontaktede han selv en nabo, og sammen fik de reddet de øvrige beboere ud. Branden udviklede sig til en voldsom tagbrand, og Jens Poulin Poulsen deltog i det indledende slukningsarbejde ved at sprøjte vand på døren til loftstrappen.

Branden førte til anholdelsen af den 34-årige, som har siddet varetægtsfængslet siden.

Han er to gange tidligere blevet dømt for brandstiftelse. En mentalundersøgelse har slået fast, at han er pyroman, og at han frembyder alvorlig fare for sine omgivelser, hvis han bliver sat på fri fod.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App