Professor: Det er et spørgsmål om, hvordan man bruger kirkerummet

Sognepræsten fra Gislinge Kirke genoptager sit embede – dog under skærpet tilsyn. Og det er en rigtig beslutning, mener professor i teologi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sognepræst Dorthe Thaulov fra Gislinge Kirke har fået lov til at genoptage sit embede – dog under skærpet tilsyn. 

Det blev besluttet efter en samtale i dag mellem sognepræsten og Roskilde Stifts biskop, Peter Fischer-Møller.

Samtalen kom som følge af et arrangement i begyndelsen af juni, hvor præsten havde inviteret en dyreclairvoyant ind i kirken. 

- Efter dagens tjenstlige samtale genoptager Dorthe Thaulov sin tjeneste som sognepræst, men da hendes udtalelser har givet anledning til misforståelser og usikkerhed omkring grundlaget for hendes forkyndelse og virke som præst i folkekirken, vil Dorthe Thaulovs embedevirksomhed være under skærpet tilsyn, lyder det fra biskoppen i en pressemeddelelse. 

quote Det er et spørgsmål om, hvordan man bruger kirkerummet

Niels Henrik Gregersen, professor i teologi, Københavns Universitet

Tilsyn er på sin plads

Og spørger man Niels Henrik Gregersen, der er professor i teologi ved Københavns Universitet, er et skærpet tilsyn på sin plads.

- Det er et spørgsmål om, hvordan man bruger kirkerummet, siger han til TV ØST. 

Professoren forklarer, at et skærpet tilsyn i det her tilfælde formentlig vil betyde, at Dorthe Thaulov skal indsende sine prædikener til en tilsynsmand for at vise, at hun er fast forankret i den kristne tro. 

Gislinge Kirke
Læs også
Præst kommer under skærpet tilsyn efter dyreclairvoyance
Gislinge Kirke
Læs også
Præst kommer under skærpet tilsyn efter dyreclairvoyance

Hverken for eller imod dyretelepati

Ifølge Niels Henrik Gregersen har kirken ikke en holdning til dyretelepati. Derfor handler det i stedet om, hvad sognepræsten har brugt det kirkelige rum til. 

- Kristendommen har intet at sige om dyretelepati – hverken for eller imod. Derfor tager kirken ikke et standpunkt. Det handler om, at præsten har gjort det til et kirkeligt anliggende, når hun bruger kirkerummet til det, siger Niels Henrik Gregersen.

- Mennesker tror på rigtig mange ting, og noget hører hjemme andre steder end i det rent kirkelige rum. Det er jo ikke forbudt, men spørgsmålet er, om det er rigtig eller ej. 


Nyhedsoverblik