¨

Prisrekord på benzin

Foto: TV ØST

Prisen på benzin og diesel stiger på mandag. Dermed sætter de gyldne dråber prisrekord

- Det er jo helt vanvittigt, at det skal være så dyrt, siger Susanne Jørgensen, Mørkøv, da TV2 Øst møder hende på Statioltanken i Holbæk.

Men Susanne Jørgensen og alle andre bilister kan se frem til yderligere udgifter på benzin- og dieselfronten, for i dag steg prisen på en liter råolie igen, og det betyder højere priser på de gyldne dråber.

- Det er dels den amerikanske økonomi, dels en større efterspørgsel på råolie fra Kina og den seneste uro i Mellemøsten, der er skyld i, at prisen er steget, siger Michael Mücke Jensen, teknik og miljøchef hos Energi- og Olieforum, til TV2 Øst.

I januar røg prisen på en liter 95 oktan op på 11 kroner og 99 øre, det er den højeste pris, danskerne nogensinde har betalt for en liter benzin. Det er den pris, vi rammer igen på mandag. Samtidig kommer en liter diesel til at koste 10 kroner og 98 øre, og det er også rekord.

Men ifølge Michael Mücke Jensen stiger prisen formentlig yderligere og når dermed op over 12 kroner for en liter benzin.

- Der skal ikke mange udsving til i prisen på olie eller en lille kursændring på dollaren, så passerer vi de 12 kroner, siger han, og henviser til, at prisen traditionelt stiger om sommeren, fordi amerikanerne kører mere i bil. Dermed bliver efterspørgslen større, og benzinen dyrere.

01:58 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App