¨

Presses til operation

Foto: TV ØST

Karin Nielsen fra Svinninge kan ikke få førtidspension, fordi hun har sagt nej til en ryg-operation og så skal hun slanke sig. Sådan er udmeldingen fra Holbæk Kommune.

49 årige Karin Nielsen er kommet i klemme i systemet:

Jeg er for syg til flexjob og for rask til pension, -siger Karin Nielsen

Karin Nielsen har i to år forgæves kæmpet for at overvinde en invaliderende rygskade. Hun har været igennem én operation, er blevet genoptrænet, har været i smertebehandling og i arbejdsprøvning. Efter en undersøgelse hos en ryg-ekspert, blev hun tilbudt endnu en operation (at få fastlåst en del af rygsøjlen) men det takkede hun nej til, af frygt for at skulle trækkes med yderligere komplikationer:

De kunne tilbyde mig en ”rygstivgørende operation”, men de mente ikke det ville hjælpe i mit tilfælde, -siger Karin Nielsen.

Karin Nielsen støttes både af sin egen læge og af sin kommunale sagsbehandler, i sit forsøg på at få førtidspension. Men i sit afslag på Karin Nielsens ansøgning om førtidspension skriver Holbæk Kommunes pensionsudvalg, at Karin Nielsen ER uarbejdsdygtig, men at det ikke behøver at være en permanent situation. Desuden fremhæves det, at der også er behandlingsmuligheder der ikke er gjort brug af, -i form af operation. Og så skal Karin Nielsen tabe sig. Det har fået Karin Nielsens fagforbund op i det røde felt;

Det er ikke i orden det her, siger socialrådgiver Nils Lomholdt fra 3F´s Holbæk afdeling.

Ifølge 3F´s socialrådgiver, er Karin Nielsen ikke alene om at blive klemt i Holbæk Kommunes sagsbehandling:

Det virker som om man har strammet skruen, sådan at man bevidst ønsker færre antal personer på førtidspension, - siger socialrådgiver Nils Lomholdt fra 3F´s Holbæk afdeling.

Sagen er nu anket til beskæftigelsesankenævnet. Der ventes svar sidst i september.

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App