Præster siger nej til reinkarnation

Oven på sagen om sognepræst Annette Bergs udtalelse om, at hun tror på reinkarnation, har TV ØST i en rundspørge spurgt regionens præster, om man kan være præst i den danske folkekirke og samtidig tro på reinkarnation. Se svaret her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Annette Berg fra Vig fortsætter i sit embede som præst, på trods af at hun i forrige uge i TV ØST programmet Præstens Lektie udtalte, at hun tror på reinkarnation. Nyheden om hendes fortsatte virke ved kirken i Vig er også nået til kirken i Store Merløse og sognepræst Mads Zachodnik.

- Jeg tænker, at det udfordrer, hvad der kan rummes i folkekirken, og hvad der ikke kan rummes i folkekirken.

Og det spørgsmål har da også været til heftig debat efter Annette Bergs udmelding om, at hun tror på reinkarnation.

91 siger nej

TV Øst har spurgt præsterne i regionen, om de mener, at man kan være præst i den danske folkekirke, hvis man tror på reinkarnation.

Ud af de 102 præster, der har svaret, siger 91 nej.

Og sognepræsten i Store Tåstrup Kirke er en af de præster, hvis svar er klart

-  Jeg synes ikke, at man som præst kan stå og forkynde samtidig med, at der ligger et underliggende lag af reinkarnation. For det vil der gøre på en eller anden måde. Hvis man arbejder hos Dyrenes Beskyttelse går man heller ikke med minkpelse i hverdagene. For præster må der være en sammenhæng mellem det, man gør, den man er, og det man siger, fortsætter Mads Zachodnik.

Kan lade sig gøre med en forening

Ifølge TV Øst´ rundspørge står Annette Berg dog ikke helt alene.

Ud af de 102 præster svarer otte ja til spørgmålet, om hvorvidt man kan være præst i den danske folkekirke og samtidig tro på reinkarnation

Sognepræst fra Nykøbing Falster, Tom Friis, ønskede ikke at stille op til interview, men har i en kronik i Kristeligt Dagblad tirsdag skrevet:

"Hvis det kan lade sig gøre at forene evolutionslæren med kristendommen, så kan det selvfølgelig også lade sig gøre at forene kristendommen med reinkarnationstanken."

En udfordring i fremtiden

I kirken i Store Merløse er holdningen dog klar, og debatten om kristendommen og sjældelig vandring fortsat åben.

- Det er i hvert fald en udfordring at finde vej for fremtiden, for hvad kan tillades, og hvad kan ikke tillades i den danske folkekirke, slutter sognepræst Mads Zachodnik.

Annette Berg var onsdag til tjenstlig samtale hos biskop Peter Fischer-Møller. De to udsendte efterfølgende en pressemeddelelse om, at hun bliver i sit job, men vil være under skærpet tilsyn frem til 31. december 2016.