Præst var for kontroversiel til Holbæk

Trods en invitation fra den lokale præst kom sognepræst Massoud Fouroozandeh ikke til Holbæk forleden. Menighedsrådsformanden fandt ham for kontroversiel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sogne- og migrantpræst Massoud Fouroozandeh var forarget, efter at han tirsdag i sidste uge havde talt med præsten for Tveje Merløse Kirke i Holbæk.

Med stor beklagelse havde sognepræst Lisbeth Thomsen meddelt ham, at hun alligevel ikke kunne betale ham det aftalte honorar for at komme og holde foredrag i kirken om forskelle og ligheder mellem islam og kristendom.

Ville genere imamer

Den lokale menighedsrådsformand ønskede nemlig ikke Massoud Fouroozandehs navn sat i forbindelse med kirken og så det ikke som kirkens opgave at betale for arrangementet, lød forklaringen.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Grunden var tilsyneladende, at han mener, det vil genere de lokale imamer, at jeg holder mit foredrag om min vej fra islam til kristendom, siger Massoud Fouroozandeh, som er konvertit og Danmarks første teolog med muslimsk baggrund.

Dobbeltmoralsk

I en intern mail skriver menighedsrådsformanden, at han er bekymret over, at Massoud Fouroozandeh tager afstand fra enhver form for sameksistens og religionsmøde med muslimer, hvilket ifølge formanden ikke er i tråd med kirkens overordnede linje. Men den bekymring er der slet ikke hold i, siger Massoud Fouroozandeh.

- Jeg tager ikke afstand fra muslimer, kun fra fanatisk islamisme. Det er utrolig dobbeltmoralsk, at formanden ikke ønskede min tilstedeværelse, når han og kirken netop går ind for dialog mellem kristne og muslimer. Endnu mere grotesk er det, at Hellig Kors Kirke på Nørrebro i København inviterede imamen Abdul Wahid Pedersen til at tale pinsedag, mens en kristen sognepræst som mig åbenbart er for kontroversiel til at tale i kirken i Holbæk, siger han.

Præsten inviterede

Kristeligt Dagblad har trods kontakt til muslimer i området ikke talt med nogen, der finder det problematisk, at Massoud Fouroozandeh skulle tale i den lokale kirke.

Det var oprindeligt sognepræst i Tveje Merløse Kirke Lisbeth Thomsen, som inviterede Massoud Fouroozandeh til at holde foredrag.

Ikke godkendt af menighedsrådsformanden

Arrangementet skulle holdes i kirkens sognegård onsdag den 15. maj i samarbejde med Evangelisk Samling, som er en sammenslutning af blandt andre Holbæk Frikirke, Baptistkirken, Indre Mission, Frelsens Hær og Luthersk Mission. I kontrakten på foredraget er Tveje Merløse Kirke angivet som en af arrangørerne, mens Lisbeth Thomsen står som kontaktperson.

Men dette er tilsyneladende ikke godkendt af kirkens menighedsrådsformand, som skriver i en mail fra den 9. og 10. maj, at Evangelisk Samling må stå for udgifterne, og at Massoud Fouroozandehs navn ikke bør sættes yderligere i forbindelse med Tveje Merløse Kirkes logo, uden at formanden er orienteret.