Præst fritaget for tjeneste efter dyreclairvoyance i kirke

Gislingepræsten Dorthe Thaulov er blevet fritaget for tjeneste indtil et møde med biskoppen senere på ugen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gislinges sognepræst Dorthe Thaulov er blevet fritaget for tjeneste, indtil hun torsdag skal mødes med biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer Møller.

Dorthe Thaulov bekræfter fritagelsen for tjeneste over for TV ØST, men ønsker i øvrigt ikke at sige noget som helst til pressen før mødet.

125 ville tale med afdøde kæledyr

Fritagelsen kommer efter et møde om dyreclairvoyance, der samlede hele 125 deltagere i den lille by Gislinge den 25. maj. Mødet var arrangeret af menigheden, og blev på grund af den store tilslutning flyttet fra menighedshuset til selve kirkerummet.

På mødet skulle deltagerne have ansigtsbilleder med af deres afdøde kæledyr. Tre deltagere i mødet fik så muligheden for at tale med det afdøde dyrs sjæl gennem den dyretelepatiske og clairvoyante Ditte Young.

Mødet varede i tre timer, og indeholdt også uddannelseselementer, hvor deltagerne selv kunne lære teknikker til at kommunikere med afdøde kæledyr. 

Forsvaret af præst

Siden har mødet været i stærk modvind i kirkelige kredse, men er blevet forsvaret af signepræst Dorthe Thaulov.

- Når folkekirken gør noget, som den ikke plejer at gøre, så vækker det opsigt. Den alternative verden har man peget meget fingre af, men måske er det ikke så anderledes fra det, som vi tror på, sagde sognepræsten efter mødet til TV ØST.

Hun mener, at kirken burde være bedre til at opsuge nye ting som clairvoyance for at udvikle kirken.

- Til alle tider er der sket noget nyt. Nu fejrer vi for eksempel Luther i dette år. Og hvor meget er der egentlig sket siden? Det er tankevækkende, siger hun.