Portræt: Holbæks borgmester fik over 18.000 personlige stemmer

Hun vandt helt sten sikkert. Christina Krzyrosiak Hansen (S) fik et vanvittigt godt valg i hjembyen Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er med landets bedste valgresultat, Christina Krzyrosiak Hansen (S) genvandt borgmesterposten i Holbæk.

- Jeg tror helt ærligt ikke rigtigt, at jeg har forstået det endnu. Jeg er virkelig taknemmelig for den tillid, som borgerne har vist mig, sagde borgmesteren til TV2 ØST onsdag formiddag.

I 2017 blev hun som 25-årig landets yngste borgmester nogensinde, og med et valgresultat på 18.590 personlige stemmer ved nattens valg, er hun i den grad sikret fire år mere som borgmester i Holbæk.

Sådan så det ud, efter det gik op for Christina Krzyrosiak Hansen, at hun havde fået et suverænt godt valg.

Blev valgt ind som 20-årig

Christina Krzyrosiak Hansen var ikke ny i politik, da hun blev borgmester. Hun blev allerede i 2013 valgt ind i Holbæk Byråd i 2013 – da hun var 20 år gammel.

Læs også
Holbæk-borgmester sikrer landets bedste valgresultat
Læs også
Holbæk-borgmester sikrer landets bedste valgresultat

Her blev hun medlem af kommunens økonomiudvalg og har også været formand for udvalget ”Uddannelse og job”, der kan sammenlignes med socialudvalget i andre kommuner.

Christina Krzyrosiak Hansen har en bachelor i sociologi fra Københavns Universitet, og indtrådte i oktober i Kommunernes Landsforenings bestyrelse.

Elsker at prutte om prisen

I begyndelsen af 2021 kunne man i DR’s program Kender du typen? se, hvordan Holbæks Borgmester og hendes kæreste Jacob Mark (SF) bor.

I programmet fortalte Christina Krzyrosiak Hansen blandt andet, at hun elsker at prutte om prisen, og at hun ikke tror, hun har betalt fuld pris for nogle af de møbler, hun har i sit hjem.