Politikere kritiserer tung trafik

Der må findes alternative løsninger, mener politikerne i Holbæk Kommune om planen om, at der skal køre modulvogntog gennem den lille by Ugerløse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ugerløse er i forvejen hårdt plaget af trafikale problemer, da hovedgaden ligger midt på den trafikerede hovedvej 57 mellem Sorø og Holbæk.

Klik her for at se, hvad borgerne i går sagde om situationen.

I dag går politikerne nu ind i sagen.

- Jeg har sagt til min chef for trafik og infrastruktur, at jeg skriver et forslag om, hvad han skal bringe videre til Vejdirektoratet, og så må vi køre hårdt på, siger John Harpøth (DF), formand for klima- og miljøudvalget i Holbæk Kommune.

John Harpøth mener blandt andet, at man skal have forbudt venstresving i Ugerløses trafikale knudepunkt i t-krydset ved Bonderupvej. Om morgenen kan der være helt op til en kilometer kø, meddeler han. Derudover ønsker lokalpolitikerne, at man skal sætte fokus på den høje fart.

Men mest af alt har der i Ugerløse været et mangeårigt ønske om en omfartsvej, der gik helt udenom byen.

- Hvad er mere oplagt end at sige til Vejdirektoratet, at de må sørge for og finde en pose penge, så vi kan lave den omfartsvej udenom Ugerløse, siger John Harpøth (DF), formand for klima- og miljøudvalget i Holbæk Kommune.

 

7000 biler er ikke nok

Der kører 7000 køretøjer igennem Ugerløse i døgnet. Men det er ikke nok til en omfartsvej.

- Med 7000 biler på sådan en vejstrækning er det ikke nok til at udløse en omfartsvej. I sidste ende er det en politisk beslutning, siger Hugo Højgaard, afdelingsleder for Vejdirektoratet i Næstved.