Politikere i Holbæk nægter at gå ned i løn

Selvom Holbæk Kommune er tvunget til at skære på kommunens budget, vil byrådspolitikerne ikke gå ned i løn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På et ekstraordinært byrådsmøde onsdag aften i Holbæk Kommune skulle politikerne tage stilling til, hvor man skal skære i kommunens udgifter for at overholde budgettet for 2016.

Et af spareforslagene var at sænke det samtlige vederlag til byrådsmedlemmerne med 10 procent med virkning fra den 1. september 2016. Forslaget kom fra Enhedslisten, men blev massivt nedstemt.

Kun 4 stemte for spareforslaget, mens 25 stemte imod. Og det er paradoksalt, mener Leif Juhl fra Enhedslisten.

 Det er dybt besynderligt, når vi skal spare på kerneområderne. Som politikere skal vi vise vejen og være med til at spare, siger Leif Juhl fra Enhedslisten

- Det er dybt besynderligt, når vi skal spare på kerneområderne. Som politikere skal vi vise vejen og være med til at spare, siger Leif Juhl til TV ØST.

Ved det ekstraordinære byrådsmøde blev det blandt andet vedtaget at skære på områder som ældre og handicappede samt teknik og miljø.

- Det har ikke været andet end nedskæringer de snart tre år, jeg har siddet i byrådet, og det har været deprimerende, siger Leif Juhl.

Agerholm: Ville være fuldstændig vanvittigt at stemme for

Sine Agerholm fra Socialdemokraterne stemte imod forslaget fra Enhedslisten af en helt simpel årsag. Arbejdet som byrådspolitiker kræver nemlig ifølge Agerholm 20-30 timer ud over de timer som bruges på ens eget arbejdes- og privatliv.  

- Jeg hører til dem, der kæmper for, at politikere skal have så gode vilkår som muligt. Det ville være fuldstændig vanvittigt at stemme for noget, som jeg er indædt imod, siger Sine Agerholm til TV ØST.

 Det ville være fuldstændig vanvittigt at stemme for noget, som jeg er indædt imod, siger Sine Agerholm fra Socialdemokraterne

Som borger må man forvente, at politikerne sætter sig ind i tingene, og så bør vederlaget afspejle indsatsen, tilføjer

Hun understreger over for TV ØST, at der ikke er noget grundlag for diskussion om at skære i lønnen.  

- Jeg vil vove den påstand, at nogle politikere har en uhyre lav timeløn, siger Sine Agerholm.

Sådan stemte de