Politikere i Holbæk kæmper for at bevare naturskole

Kommunalbestyrelsen var onsdag aften enige om at arbejde videre på at bevare Holbæk Naturskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bekymrede borgere, 75 hjorte og naturskolekatten Felis kan fortsætte med at nyde naturen ved Holbæk Naturskole.

Politikerne i kommunalbestyrelsen besluttede som ventet onsdag aften, at kommunen forsøger at drive den konkursramte skole videre.

quote Der har været flere foreninger, der har henvendt sig til mig og sagt: Måske fungerede det ikke optimalt tidligere, men vi kunne godt tænke os et sted for børn og voksne, der vil nyde naturlivet

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk

- Der har været flere foreninger, der har henvendt sig til mig og sagt: Måske fungerede det ikke optimalt tidligere, men vi kunne godt tænke os et sted for børn og voksne, der vil nyde naturlivet. Derfor har vi arbejdet på at finde en løsning, sagde borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Kommunen overdrog i 2010 Holbæk Naturskole til Nordvestsjællands Produktionshøjskole, som også er kendt som NV-Pro.

Produktionshøjskolen forpligtede sig til at passe dyr og vedligeholde områdets mange faciliteter for skolebørn og spejdere.

Produktionsskole gik konkurs

Men produktionsskolen gik konkurs i maj i år. Det betød et stop for alle aktiviteter i området. Siden har kommunen stået for pasning og fodring af de mange dyr - og altså også at betale regningen.

- Vi skal finde en løsning under disse budgetforhandlinger. Det er inden den 5. november, så vi har travlt, fastslog borgmesteren.

Der skal findes penge til driften og til at vedligeholde bygningerne og anlæg, hvor de 25 år gamle dyrehegn trænger til at blive udskiftet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses en sikakid, som kun er to dage gammel, der lever sammen med de andre dyr ved Holbæk Naturskole.
Her ses en sikakid, som kun er to dage gammel, der lever sammen med de andre dyr ved Holbæk Naturskole. Foto: Søren Kiehn

Naturskole kan måske skabe job

Politikerne håber på at få eksterne samarbejdspartnere ind i redningsprojektet. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) pegede på, at aktiveringsprojektet Sidesporet og flere uddannelsesinstitutioner har vist interesse for at gå ind i arbejdet omkring naturskolen.

quote Jeg tror, der er et stort potentiale i naturskolen – også for de mulige samarbejdspartnere. 

Bente Röttig (S), formand for Socialudvalget, Holbæk

Hun blev bakket op af Bente Röttig (S), som er formand for Socialudvalget.

- Jeg tror, der er et stort potentiale i naturskolen – også for de mulige samarbejdspartnere. Måske kan projektet give job til nogle af de borgere, der ellers har svært ved at finde plads på arbejdsmarkedet, sagde Bente Röttig.

Borgmesteren præsenterede en plan for, hvordan naturskolen kan blive genoplivet.

- Vi ønsker at arbejde videre med en model, der skal være anderledes, end det vi havde før. Administrationen får mandat til at gå i dialog og forhandling med så mange relevante parter som overhovedet muligt for at finde en måde, så vi kan drive naturskolen videre, sagde Christina Krzyrosiak Hansen.