¨

Politikere giver grønt lys til nyt børnehus i Jyderup

Politikerne i Holbæk Kommune har nu fundet en placering til et nyt børnehus i Jyderup tæt på skoven, så de kan dyrke deres fokus på udeliv. Arkivfoto. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

I Jyderup kan børn og forældre se frem til at få et splinternyt børnehus tæt på skoven, efter et flertal har godkendt placeringen.

Der er godt nyt til børn og deres forældre i Børnehuset Sølyst i Jyderup, der i flere år har måtte undvære deres børnehave.

I 2017 konstaterede man nemlig skimmelsvamp i de daværende bygninger i Børnehuset Sølyst, hvilket betød, at børn og pædagoger i mellem tiden måtte rykke til i Troldehøjen.

Nu har et enigt økonomiudvalg så godkendt placeringen for et helt nyt børnehus i Jyderup.

Det oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Det nye børnehus kommer efter alt at dømme til at ligge i området Præstemarken, der er rigt på natur og skov. Placeringen skal dog først endeligt godkendes af kommunalbestyrelsen den 22. januar.

Har tilgodeset ønsket om skov og udeliv

Udvalgsformand for Børn og Skole, Susanne Utoft (Lokallisten for hele Holbæk Kommune), er meget tilfreds med placeringen.

Jeg er rigtig tilfreds med, at vi kommer i gang med det

Susanne Utoft, udvalgsformand for Børn og Skole, Lokallisten for hele Holbæk Kommune

- Jeg er rigtig tilfreds med, at vi kommer i gang med det. Det er den anden i rækken af børnehuse, vi skal have sat bygning på. De har ventet med længsel i Jyderup, og det vigtige for dem har været, at skoven og udelivet, som de har vægtet, er blevet tilgodeset i den her beslutning. Det er jeg glad for, siger hun til TV2 ØST.

Udover børnehuset i Jyderup besluttede man også tilbage i 2018 at bygge eller renovere fire andre institutioner.

De er allerede i gang i Knabstrup, mens man vil bygge eller samle skoler og børnehuse i Svinninge, Stestrup og Tuse. En investering på samlet 161,3 millioner kroner, hvoraf Jyderup-projektet udgør omkring 32,4 millioner kroner.

DE FEM PROJEKTER

Knabstrup

Dagtilbud og skole/SFO samles i skolebygningen. Der opføres en tilbygning på cirka 700 m2. Samtidig gennemføres der en energirenovering af skolen. Den samlede investering vil være cirka 28,1 millioner kroner.

 

Stestrup

Dagtilbud og skole/SFO samles i skolebygningen. 1.500 m2 af skolen renoveres. Den samlede investering vil være cirka 17,3 millioner kroner.

 

Jyderup

Der bygges et nyt børnehus på 1.100 m2. Den samlede investering vil være cirka 32,4 millioner kroner.

 

Tuse

Der etableres et helt nyt børnehus med plads til dagplejen. Børnehuset bliver på ca. 1.800 m2 og vil ligge tæt på SFO/skole. Den samlede investering vil være cirka 44,2 millioner kroner. 

 

Svinninge

Byens to nedslidte børnehuse flytter sammen med skolen. Det sker gennem en renovering af skolens nuværende bygninger og en bedre udnyttelse af de eksisterende lokaler. Den samlede investering vil være cirka 19,5 millioner kroner. 

 

Udover ovenstående udgifter er der afsat 19,8 millioner kroner til uforudsete omkostninger på de fem projekter.

 

 

Kilde: Holbæk Kommune

Se mere

Leder om placering: - Jeg synes, det er fantastisk dejligt

Børnehuset kommer til at ligge nord for Skovvejen i området Jyderup Nord, som er udlagt til en kommende bosætning.

Netop placeringen på Præstemarken tæt på skoven ligger godt i tråd med børnehusets pædagogiske linje ”Skov, Bevægelse og Science”. Det betyder, at børnene bruger meget tid i naturen.

Nu har vi endelig fundet en grund, hvor vi kan fastholde den pædagogiske linje og retning

Dorte Hansen, områdeleder, Dagtilbud Skovvejen, Holbæk Kommune

Det fortæller områdeleder i Dagtilbud Skovvejen i Holbæk Kommune, Dorte Hansen, til TV2 ØST.

- Jeg synes, det er fantastisk dejligt, for vi har jo ventet på det i nogle år kan man sige, efter vi rykkede ud fra vores oprindelige institution. Nu har vi endelig fundet en grund, hvor vi kan fastholde den pædagogiske linje og retning, som vi gerne vil have i Børnehuset Sølyst. Det er natur og science, som vi rigtig gerne vil arbejde med, siger hun.

Alle børn kan dyrke naturen og udelivet

Mens børnene fra Sølyst har holdt til i Troldehøjen, er det kun en udvalgt gruppe på 20 børn, der har nydt godt af turene i skoven.

De har i dagligdagen tilbragt mange timer med aktiviteter i naturen, hvor de kan udvikle sig socialt, motorisk, naturfagligt og sprogligt.

Med et nyt børnehus kan det tilbud nu bredes ud til alle børn, og det glæder områdeleder Dorte Hansen.

- Det, at vi kommer til at ligge på Præstemarken op til skoven, betyder rent faktisk, at vi kan tilbyde alle børn at være en del af den her profil. Det er vi rigtig glade, fordi det understøtter den læring og de læringsmiljøer, vi gerne vil tilbyde børnene, siger hun.

Børnehuset i Jyderup skal kunne rumme omkring 120 børn. Når man har truffet en endelig politisk beslutning om placeringen, så vil man fremadrettet inddrage brugerne.

Det vil sige, at man vil nedsætte et udvalg med repræsentanter fra dagtilbudsbestyrelsen, forældre, medarbejdere og ledelse fra børnehuset samt administrationen. De skal blandt andet være med til at kortælle det nuværende og forventede antal børn for de næste 10 år.

Man forventer, at det nye børnehus står klar i slutningen af 2022 eller starten af 2023.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App