Politikere får hadefulde beskeder for at støtte flytning af moské

Politikere, der støtter af planerne om at flytte moskéen i Holbæk til andre lokaler, er blevet ramt af en større shitstorm på nettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg går ud fra, at du ikke ejer et spejl, ellers ville du have brækket dig i spandevis!

- At du pludrer om religionsfrihed, når det gælder muslimer, viser jo, hvor ubegavet du er. 

- Klovn!

Kommentarerne strømmer i disse dage ind til Rasmus Brandstrup (V), der sidder i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommunel.

Han får de mange kommentarer, fordi han er positivt indstillet overfor at give grønt lys til flytningen af den 40 år gamle moské i byen.

quote Jeg lagde et indlæg på Facebook, hvor jeg forklarede, hvorfor jeg støtter flytningen af moskéen – og så eksploderede det bare med svinske, hadske kommentarer på opdateringen

Rasmus Brandstrup (V), Holbæk Byråd

I sidste uge fortalte TV2 ØST, hvordan den tyrkiske-islamiske forening i Holbæk får masser af ubehagelige mails i indbakken,  efter at de endnu engang forsøger at få lov til at flytte deres kulturcenter og moské til større lokaler. Men også politikerne får del af den omfattende kampagne.

- Jeg lagde et indlæg på Facebook, hvor jeg forklarede, hvorfor jeg støtter flytningen af moskéen – og så eksploderede det bare med svinske, hadske kommentarer på opdateringen, fortæller han til TV2 ØST.

Planen er at flytte den nuværende moské på Smithsvej i byen til et industrikvarter i byens udkant, men det har fået sindene i kog, både i byen og i kommunalbestyrelsen. Her blev planerne først nedstemt i udvalget for klima og miljø, siden blev beslutningen sendt fra Økonomiudvalget til kommunalbestyrelsen, hvor beslutningen efter planen skal behandles på et møde i den kommende uge.

Rasmus Brandstrup mener, at mange misforstår debatten om en moské i byen.

- Mange af dem, der skriver til mig, har ikke forstået, at det ikke handler om oprettelsen af en ekstra moské i byen. Vi har en moské, og vi har haft den i 40 år. Nu vil de gerne flytte til en større lokation, og jeg kan ikke se, hvad der skulle være i vejen med det. Den har ligget her længe, og der er overhovedet ingen problemer været med den eller med de mennesker, der bruger moskéen, siger han.

Han har prøvet det før

Den hårde tone kommer dog ikke bag på politikeren. Da han også i 2018 støttede planerne om en flytning af moskéen, blev han også dengang offer for en shitstorm på nettet, hvor der blandt andet blev delt et billede af en guillotine på hans væg.

- Jeg tager det egentlig rimelig roligt. Det er mere i forhold til familien, at det kan være lidt hårdt. De har ikke valgt, at jeg har stillet op i politik, og de vil gerne passe på mig, siger han til TV2 ØST.

J- eg er konservativ. Vi er et ordentligt parti. Jeg går ind for, at vi behandler denne her forening, der har været i Holbæk i 40 år, på en ordentlig måde. Det er gode mennesker, der aldrig har været problemer med, siger Michael Suhr.
J- eg er konservativ. Vi er et ordentligt parti. Jeg går ind for, at vi behandler denne her forening, der har været i Holbæk i 40 år, på en ordentlig måde. Det er gode mennesker, der aldrig har været problemer med, siger Michael Suhr. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Også den konservative byrådspolitiker Michael Suhr har fået mange tilsvininger og trusler om udmeldinger af hans parti som en følge af debatten.

- De skriver, at jeg er landsforræder og et frygteligt menneske. At muslimer slår børn ihjel og brænder dæk af i Odense, og om jeg ikke kan se, hvor forfærdeligt, det hele er. 

quote Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi nu på sjette år diskuterer, hvor de kan holde til, med henvisning til den ene og den anden undskyldning

Michael Suhr (K), kommunalbestyrelsesmedlem, Holbæk

Michael Suhr har dog ikke tænkt sig at undlade at ytre sig på grund af de mange ubehagelige beskeder. 

- Nej, tværtimod, siger han til TV2 ØST og fortsætter:

- Jeg er konservativ. Vi er et ordentligt parti. Jeg går ind for, at vi behandler denne her forening, der har været i Holbæk i 40 år, på en ordentlig måde. Det er gode mennesker, der aldrig har været problemer med.

- Hvis ikke vi efter onsdagens afstemning i byrådet kan sige til dem, at "her kan I være", så har vi pligt til at anvise dem et andet sted. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi nu på sjette år diskuterer, hvor de kan holde til, med henvisning til den ene og den anden undskyldning for, hvorfor det ikke lige kan lade sig gøre.

- Nu må det høre op, og så må folk melde ud, hvor de står, siger Michael Suhr, og efterlyser, at også Socialdemokratiet med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen tager ansvar for, at foreningen kan få et større sted. 

- Nu går hun ud og siger, at vi skal have en dialog. Borgmesteren har haft to og et halvt år til den dialog. Den tidligere borgmester havde også mulighed for at komme i dialog med foreningen, de er både åbne og imødekommende, siger Michael Suhr, der understreger, at han ikke er særligt for muslimer eller islam.

- Jeg er et kristent menneske. Jeg er ikke for hverken muslimer eller Jehovas Vidner eller baptister. Men de må gerne være her og den behandling, de har fået indtil nu er da uanstændig, siger han til TV2 ØST.

Også Rasmus Brandstrup mener, at problemet ligger i, at foreningen er muslimer.

- Hvis det havde været Baptistkirken, var det her aldrig sket. Det er kun, fordi det er muslimer, og så er man bange for, at de er ekstremister og farlige. Og sådan er det jo ikke med den her gruppe, siger venstrepolitikeren.