Politiet søger vidner til knivoverfald mod passager på Odsherredsbanen

En gruppe på 6-8 mand er mistænkt for et knivoverfald i et tog på Odsherredsbanen. Politiet har endnu ingen anholdte og søger vidner i sagen.

Mandag først på eftermiddagen udspillede der sig et knivoverfald i toget mellem Holbæk og Nykøbing Sjælland også kendt som Odsherredsbanen. 

Overfaldet skete ombord på toget, der havde afgang fra Holbæk omkring klokken 13.00 – ifølge rejseplanen.dk afgik der et tog 13.04.

quote Vi har talt med nogle vidner, men vi søger fortsat vidner, som har set noget i toget eller omkring stationerne i tidsrummet 13-13.20

Charlotte Tornquist, Midt- og Vestsjællands Politi

Få minutter senere forlod en gruppe på 6-8 mænd, som mistænkes for at være indblandet i episoden, toget. Det skete ifølge politiet ved togets første stop efter at være kørt fra Holbæk på Stenhus Station, hvor flere tililende patruljer traf d'herrer efter at have fået en anmeldelse om episoden klokken 13.25.

Ingen af mændene var dog videre meddelsomme ifølge Charlotte Tornquist fra kommunikationsenheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Ofret for overfaldet, en 20-årig mand, havde selv opsøgt skadestuen, hvor han blev behandlet for snitsår i ansigt og arme. Hans skader var ikke livstruende, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Men ej heller her blev man klogere på forløbet:

- Han har ikke virket synderligt interesseret i politiets indblanding i sagen, siger Charlotte Tornquist og tilføjer:

- Vi har talt med nogle vidner, men vi søger fortsat vidner, som har set noget i toget eller omkring stationerne i tidsrummet 13-13.20.

Episode trækker tråde til masseslagsmål

Politiet er således interesserede i at tale med yderligere personer, som kan give oplysninger i sagen:

- Det kan være vidner, som har set noget forud for, at de (mistænkte red.) stiger på toget i Holbæk, eller som har været med toget eller set noget efterfølgende, hvor gruppen af mænd forlod toget, forklarer kommunikationsmedarbejderen videre.

Politiet havde resten af dagen et øget fokus på Holbæk. Der kom dog ikke anmeldelser om yderligere episoder i sagen, som politiet siden har efterforsket.

Endnu er der ikke anholdt nogen mistænkte i sagen. Motivet til overfaldet, formoder politiet, skal findes i en strid mellem to grupper lokale unge.

- Der har tidligere været episoder med slagsmål på Holbæk Station, som denne sag menes at have en relation til, forklarer Charlotte Tornquist.

Artiklen fortsætter under videoen.

Fredag den 5. marts var der et større slagsmål på Holbæk Station mellem 15 og 20 unge mænd.

Fredag aften i forrige uge var der således mellem 15 og 20 unge mænd involveret i et slagsmål nær Holbæk Station. To kom til skade.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at der fortsat vil være øget patruljering i Holbæk for at skabe tryghed for borgerne, og for at politiet kan skride ind, hvis der skulle være optræk til yderligere uro.

Henvendelser til politiet i sagen kan se på telefon 1-1-4.