¨

Politiet skyder mand i benene efter knivtrusler

Episoden er sket i den lille by Hørby på den sydlige del af Tuse Næs. Foto: Skraafoto.dk, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

44-årig mand er onsdag morgen blevet skudt i benene af politiet, efter at han truede betjente med kniv.

  • 04. nov 2020 kl. 14:48 Artiklen er opdateret med citater fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

En 44-årig mand er onsdag morgen blevet skudt i benene af politiet på halvøen Tuse Næs ved Holbæk, efter at han havde truet betjente med en kniv.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Politiet rykkede ud til en adresse på Tuse Næs, efter at der var blevet indgivet anmeldelser om, at manden skabte uro i lokalområdet.

- Vi fik anmeldelser om utryghedsskabende adfærd fra manden, hvorfor vi rykkede ud til stedet, siger Martin Bjerregaard fra politiets kommunikationsafdeling. 

Skudepisoden bliver nu undersøgt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Derfor vil politiet ikke gå nærmere i detaljer med skudepisoden. Martin Bjerregaard oplyser dog, at manden er uden for livsfare.

- Han fik førstehjælp på stedet og blev kørt til skadestuen for den fornødne behandling.

 

Skudepisode ender ud i redegørelse

Det er blandt andet DUP's opgave at undersøge sager, hvor borgere er kommet til skade eller er afgået ved døden på grund af politiets handlinger eller i politiets varetægt.

Hos DUP oplyser chefkonsulent Christel Nørnberg Stigaard, at man på nuværende tidspunkt alene kan bekræfte oplysningerne om, at en mand er blevet såret af skud, og at han er indlagt på sygehuset, samt at hans tilstand er stabil.

Hun kan desuden bekræfte, at de pårørende er blevet underrettet.

Christel Nørnberg Stigaard kan ikke fortælle, hvor mange skud der er blevet affyret, ligesom hun heller ikke kan bekræfte politiets oplysning om, at manden er ramt i benene.

- Det indgår alt sammen i den undersøgelse, som vi er ved at foretage, siger Christel Nørnberg Stigaard.

Undersøgelsen munder ud i en redegørelse, der bliver videregivet til Statsadvokaten i København eller Viborg, som så træffer afgørelse om, hvorvidt der skal rejses en straffesag mod politipersonalet eller ej.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App