Politiet skal rykke hurtigt ud - til fængslet

Det åbne statsfængsel i Jyderup har holdt møde med politiet efter en gruppe unges forsøg på at trænge ind til en afsoner. Fængslet tager sagen meget alvorligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gruppe personers forsøg på at trænge ind i Statsfængslet i Jyderup har fået fængslet til at kontakte politiet.

- Det er aftalt, at politiet skal rykke hurtigt ud, hvis de får meldinger om noget lignende fra os. Det kan være alvorligt, siger fængselsinspektør Troels Bloch til Ritzau.

Ifølge Kriminalforsorgsforeningens formand, John Hatting, var det bandemedlemmer, der forsøgte at trænge ind i det åbne fængsel, men det kan inspektøren ikke bekræfte.

- Vi ved det ikke, men det jo i sig selv også bekymrende, siger han.

Episoden skete en aften. De uindbudte gæster sprang over en låge og gik op mod en bygning, men blev opdaget af
fængselsfunktionærer, som fik dem skræmt væk.

- Så vidt jeg husker, var der tale om seks-syv helt unge, siger Troels Bloch. - Vi har også aftalt med politiet, at vi fremover i forvejen får besked, hvis en indsat har banderelationer, siger Troels Bloch.

Kriminalforsorgen er nu ved at undersøge, om de åbne fængsler kan sikres bedre mod indtrængen - enten med flere ansatte på vagt på ydertidspunkter eller med bedre fysisk sikring.

I øvrigt er fængslets chef enig med Kriminalforsorgsforeningen i, at bandemedlemmer under afsoning i fængslerne har mulighed for at rekruttere nye folk og reorganisere sig.