¨

Politiet ønsker stadig hjælp fra borgere i sag om mishandling af hest

Hesten Carli blev aflivet den 11. september, efter den var blevet mishandlet af en ukendt gerningsmand. Foto: Privatfoto

Der er ingen sigtede eller anholdte i sagen om hesten Carli, der blev mishandlet i en sådan grad, at den måtte aflives.

Sagen om mishandlingen af den otteårige hoppe Carli fra Holbæk Rideklub er fortsat uopklaret.

Det fortæller kommunikationsrådgiver Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

- Sagen er desværre stadig uopklaret, idet politiet ikke har hverken anholdt eller sigtet nogen for dyremishandling, fortæller han.

Sagen er desværre stadig uopklaret

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver, Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Fredag den 11. september blev hesten Carli aflivet af en dyrlæge, efter hoppen var blevet mishandlet af en ukendt gerningsmand.

- Rundt på alle væggene var der blod, som om hun har kørt numsen op ad alle væggene. Dyrlægen kunne hurtigt se, at det ikke bare var en abort, men at hun ikke skulle være her mere. Hun skulle aflives. Det var det rigtige at gøre, fortalte Carlis ejer, Stina Myrholm, efterfølgende.

Har fået omkring 20 henvendelser

Ugen efter aflivningen offentliggjorde politiet video fra et overvågningskamera på Holbæk Rideskole, hvor Carli stod opstaldet. Og familien, der ejede Carli, udlovede også en dusør på 25.000 kroner til den, som kan give oplysninger, der fører til, at politiet kan anholde den skyldige.

- Siden offentliggørelsen af dusøren har politiet fået to-tre henvendelser, fortæller Martin Bjerregaard.

Det betyder, at politiet samlet set har fået lige godt 20 henvendelser eller tip fra borgere i forbindelse med deres efterlysning.

Men manden på de offentliggjorte videoklip er endnu ikke blevet identificeret.

Politiet er derfor fortsat interesseret i at høre nærmere fra personer, der måtte have enten konkrete oplysninger eller blot et tip i sagen.

De omkring 20 henvendelser er nu ved at blive efterprøvet, men ingen af dem har givet grundlag for hverken sigtelse eller identificering af manden på videoklippene, oplyser politiet.

- Politiet fortsætter efterforskningen i håb om, at tekniske spor fra gerningsstedet kan hjælpe os videre i opklaringsarbejdet, fortæller Martin Bjerregaard, der ikke kan komme nærmere ind på, hvilke tekniske spor fra gerningsstedet politiet undersøger.

Artiklen fortsætter under billedet.

01:05

På overvågningsbilleder fra torsdag den 10. september ses en uidentificeret mand ankomme til Holbæk Rideklub omkring klokken 22.48. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Luk video

Formand: Gerningsmand kender ikke stedet

På billederne fra Holbæk Rideklubs overvågningskamera kan man se, at en uidentificeret mand ankom til stedet torsdag aften omkring klokken 22.48. Han forlod stedet igen klokken 01.49 med en jakke over højre underarm og med en flaskelignende genstand i venstre hånd.

Formanden for Holbæk Rideklub, Jette Hedemand, tror ikke, at gerningsmanden er kendt i området omkring klubben. Når hun kigger på overvågningsvideoen, er der nemlig blandt andet én ting, der springer hende i øjnene.

- Jeg tror ikke, det er en, der kender til stedet herude, for han er gået ind ad en sidedør i ridehuset helt omme på den anden side. Så han er ikke gået den direkte vej ind til hestene, har hun tidligere sagt til TV2 ØST.

- Og jeg tror ikke, han er klar over, at han bliver overvåget. Hvis han havde kendt stedet, så burde han også have set, at vi har skilte med videoovervågning herude. Så jeg tror, det er en person, der ikke har været her før, men som har fået færten af, der er heste på stedet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App