Politiet: Holbæk Station er rolig igen

Efter flere måneder med overfald, tyveri og voldsepisoder på og omkring Holbæk Station, som har skabt stor utryghed, lader politiets og kommunens indsats nu til at virke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet havde i dag inviteret til pressemøde omkring alt den uro, der har været på og omkring Holbæk Station de seneste par måneder. Her fortalte politiet, at der nu er kommet mere ro på stationen. 

Ifølge politiet er der ikke længere noget at være bange for. Igennem de seneste måneder har politiet nemlig patruljeret massivt omkring stationen, og det har virket, siger de selv.

- Ingen ved jo, hvad der sker i morgen, men det er minimalt, hvad vi har haft af anmeldelser de sidste par måneder, siger Per Kragh, Leder, Lokal Forebyggelse, Midt- og Vestsjællands Politi.

Kommunen har samtidig arbejdet målrettet for at undgå flere overfald eller ubehagelige situationer. Hos SSP I kommunen arbejder to personer midlertidigt fuld tid med den gruppe af unge, som formodes at stå bag flere at episoderne på stationen

- Vi er gået ind på gadeplan sammen med politiet og har fået belyst, hvad det er for nogle unge. Vi har fået fat i dem og forsøgt at hjælpe dem til at lave noget andet end det her, der i sidste ende kan skade dem selv, siger Lars Roost Dinesen (A), der er formand for udvalget for Trivsel og Læring for Børn og Unge.

For at være ekstra synlige har kommunen også åbnet en såkaldt pop up butik på stationen for at oplyse om uddannelsesmuligheder.

På stationen i Holbæk vil man i fremtiden også blive mødt af marchmusik, og DSB vil desuden øge overvågningen og lade vagter patruljere stationen.