Politiet fanger unge knallertbøller på isglatte veje

Torsdag blev fire ud af i alt fem unge knallertførere sigtet for at køre på tunede knallerter ved skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinterligt vejr og isglatte veje har den seneste tid ikke kunne stoppe unge knallertførere i at køre for stærkt omkring Skovvejens Skole i Nørre Jernløse.

quote Det er i forvejen ret farligt at køre rundt på så hurtig en knallert og så ovenikøbet i snevejr

Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Derfor dukkede politiet torsdag morgen pludselig op med en færdselskontrol i området, hvor fire ud af i alt fem unge knallertførere blev sigtet for at køre på en knallert, der kunne køre hurtigere end de tilladte 30 kilometer i timen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det var SSP-medarbejder der havde kontaktet de lokale betjente, fordi både børn og voksne har været utrygge over den uhensigtsmæssige kørsel omkring skolen.

Næste gang risikerer de at få konfiskeret knallerten, hvis de bliver stoppet i at køre ulovligt.
Næste gang risikerer de at få konfiskeret knallerten, hvis de bliver stoppet i at køre ulovligt. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Færdselsbetjentene havde ved aktionen medbragt et rullefelt, der kunne måle en knallerts tophastighed. 

Det viste sig, at de fire knallerter, der blev målt til at kunne køre for stærkt, kunne køre mellem 63 og 78 kilometer i timen.

Læs også
23-årig blæste gennem byzone med 150 kilometer i timen
Læs også
23-årig blæste gennem byzone med 150 kilometer i timen

- Når man kommer kørende på så hurtig en knallert i snevejr, så kan vi alle sammen godt forestille os, hvad der kan ske, hvis man pludselig får behov for at bremse, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er i forvejen ret farligt at køre rundt på så hurtig en knallert og så ovenikøbet i snevejr, tilføjer hun.

Alvorsnak med drengene og deres forældre

De fire unge knallertførere er i alderen 15 til 16 år. Ingen af dem er tidligere blevet sigtet for at køre ulovligt på knallert.

Men i sommer havde betjentene fat i én af de unge i forbindelse med utryghedsskabende kørsel på knallert i Regstrup. Dengang var der blevet taget en præventiv samtale med både drengen og hans forældre.

Læs også
Særtransport smeltet fast til vejen
Læs også
Særtransport smeltet fast til vejen

Så let slap han dog ikke denne gang. For alle fire blev ved torsdagens kontrol sigtet for at køre på de alt for hurtige knallerter.

- Vi er rigtig glade for, at vi har kunne skride ind over for det her. Vi håber, at det har givet lidt stof til eftertanke hos de unge mennesker, så vi ikke skal tage dem igen – for så ryger knallerten, siger Charlotte Tornquist.

Næste gang risikerer de at få konfiskeret knallerten, hvis de bliver stoppet i at køre ulovligt.

De sigtede kan forvente en bøde og en betinget frakendelse af retten til at føre en mindre knallert. Samtidig er de sigtedes forældre blevet kontaktet og orienteret om sagerne.