Politiet fanger plørefuld flugtbilist

En 34-årig mand fra Søborg kan se frem til et retsligt efterspil, efter han mandag forårsagede et færdselsuheld i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sigtelse for spirituskørsel står i hvert fald på bogen, og der kommer nok mere til.

Sådan er status for en 34-årig mand fra Søborg, der mandag kørte op bagi en anden personbil på Valdemar Sejrsvej i Holbæk og derefter forsøgte at flygte fra stedet.

quote Han havde en meget høj promille, og var kraftigt påvirket af alkohol

- Vi bliver opmærksomme på ham, da han kører op bagi en forankørende bil, der holder for rødt lys. Herefter forsøger han at køre fra stedet.

- Føreren af den anden bil, en 42-årig mand fra Holbæk, fulgte dog efter den 34-årige mand. Han holdt kort efter ind på Skagerakvej, hvor politiet får kontakt til både den ene og den anden bilist fra færdselsuheldet, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjælland Politi.

Var beruset

Årsagen til at han forsøgte at slippe væk kan skyldes mandens tilstand. Han var nemlig plørefuld.

- Han havde en meget høj promille og var kraftigt påvirket af alkohol. Det kunne godt være, at han i situationen håbede, at det ikke blev kendt, siger Martin Bjerregaard.

Politiet vil nu på baggrund af afhøringer af de to parter i sagen og vidner afgøre, hvad manden skal sigtes for ud over spirituskørsel.

- Vi skal naturligvis belyse omstændighederne ved uheldet, og færdselsloven siger også, at man skal standse og aflevere navn og adresse til modparten, hvis man er i uheld. Men vi må se, om den lidt ubehjælpsomme flugt fra uheldsstedet er et brud med de regler, siger Martin Bjerregaard.

Manden blev kortvarigt anholdt, mens politiet fik udtaget en blodprøve på ham. Når resultatet af prøven er klar vil sagen blive gjort færdig og overdraget til anklagemyndigheden. De vil så beslutte, hvad der skal ske yderligere i sagen.