Politiet: Det ved vi om banden fra Holbæks ghetto

En verserende konflikt mellem Bandidos og en bande fra et boligområde i Holbæk har fået politiet til at oprette visitationszoner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Overfald med køller, økser og knive, masseanholdelser og hærværk.

Holbæk har de seneste uger været hårdt plaget af voldsomme uroligheder mellem rockergruppen Bandidos og en bande fra boligområdet i Vangkvarteret. Det fik onsdag Midt- og Vestsjællands Politi til at oprette to visitationszoner i byen.

quote Hvis vi endelig får fat på nogen i de pågældende sager, så er problemet, at de ikke fortæller særlig meget til politiet

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi er mere massivt til stede med patruljevogne i Holbæk, end vi nogensinde har været. Netop med baggrund i de her konflikter, uroligheder, sammenstød og optræk til uorden, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

De nye visitationszoner oprettes i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk og er gældende fra dags dato til og med 31. oktober 2018.

HER OPRETTES VISITATIONSZONER

De seneste uger med uroligheder fik desuden Holbæk Kommune til søndag at sende et samlingsforbud i høring, der er første skridt mod at få rockergruppen Bandidos' klubhus på Østerstræde i Holbæk lukket.

Ruller ud med tryghedsskabende bus

Mens den ene part i den verserende konflikt er rockergruppen Bandidos, så er den anden part mere uklar.

- Men når vi har været ude ved uroligheder, har der været på en markant gade, Østerstræde med Bandidos' klubhus, og flere forskellige steder i boligområdet Vangkvarteret, siger Martin Bjerregaard og fortsætter:

- Vi kan ikke rigtig sætte overskrift på, andet end at det er gruppering, der støder sammen med en anden gruppering i Holbæk, og det virker bekymrende for borgerne i byen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ny visitationzone i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk er gældende fra dags dato til og med 31. oktober 2018.
Ny visitationzone i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk er gældende fra dags dato til og med 31. oktober 2018.
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Er der tale om en decideret bande, som holder til i Vangkvarteret?

- Vores opfattelse er, at det er en gruppering, uden at der en nogen formel ledelse eller struktur. Det er vores indtryk, at det er en sammenstimling af unge. Problemet er, at vi sjældent får fat i begge parter samtidig, hvor vi kunne holde persongrupperne op mod hinanden. Hvis vi endelig får fat på nogen i de pågældende sager, så er problemet, at de ikke fortæller særlig meget til politiet, eller hvad der kunne være stridens kerne, svarer han.

Det er ifølge Martin Bjerregaard endnu usikkert, hvad de to grupperinger strides om.

Udover de nyoprettede visitationszoner vil Midt- og Vestsjællands Politi de kommende dage rulle ud i Holbæk med politiets tryghedsskabende bus, hvor lokale kan møde politiet til en uformel dialog.

Se eller gense indslaget om en 20-årig mand, der den 10. oktober blev sigtet for forsøg på manddrab og grov vold.