Politiet: Bandekrigen er ikke rykket til Holbæk

Politiet har indført visitationszone for at hindre, at en konflikt mellem Bandidos-tilhængere og unge med indvandrerbaggrund udvikler sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til søndag blev voldsom på en kebabrestaurant i Holbæk midtby.

En gruppe af Bandidos-relaterede overfaldt en gruppe af nydanskere, der befandt sig inde i restauranten.  Politiet greb ind og anholdt 18 personer for at undgå yderligere ballade. Alle de anholdte blev løsladt igen søndag morgen.

Se TV2 ØSTs indslag om balladen natten til søndag herunder:
[video:flv:090419_bande2.flv]

Natten til lørdag blev 3 Bandidos-rockere overfaldet i den her passage. Overfaldsmændene var af anden etnisk herkomst, men politiet vil ikke høre tale om bandekrig.

- Det er ikke bandekrigen, der er rykket til Holbæk. Det er et lokalt opgør mellem nogle lokale grupper, hvoraf mange af dem kender vi som særdeles utilpassede unge fra Holbæk, og det er dem, der har lavet den her batalje, og vi håber, at vi hurtigt får styr på det, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er blevet oprettet en visitationszone, som dækker hele midtbyen. Zonen vil blive opretholdt indtil den 18. maj klokken 12.00.

- Alle kan blive visiteret, hvis politiet finder anledning til det, og det har vi tænkt os at benytte os af her i den kommende tid for at imødegå at vi møder nogle unge mennesker med knive og alt muligt andet på sig, lyder det fra Carsten Andersen.

Politiet mangler stadig hjælp til at opklare fredagens episode. Vidner kan henvende sig til politiet på telefon 114. Anonyme henvendelser modtages også gerne.

Se TV2 ØSTs indslag om balladen natten til lørdag herunder:
[video:flv:090419_bande.flv]