¨

Politi om Holbæk-brande: Sikkert samme gerningsmand

00:19

Politiet formoder, at det er samme gerningsmand, som står bag de fem påsatte brande.

De fem brande i Holbæk er ifølge politiet formentlig påsat af samme gerningsmand. Alle brande ligger tæt på hinanden.

Midt- og Vestsjællands Politi formoder, at det er samme gerningsmand, som står bag alle fem påsatte brande mandag aften og natten til tirsdag. Årsagen er, at alle brendene opstod tæt på hinanden.

- Vi kan konstatere, at de her brande ligger meget meget tæt på hinanden. Der er vel ikke en gang 500 meter i radius mellem dem, og vi har en klar idè om, at det er den samme gerningsmand, som har lavet alle de her brande, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Klokken 1.07 natten til tirsdag oplyste politiet på Twitter, at der havde været tre påsatte brande inden for godt en time.

Senere var der meldinger om yderligere to påsatte brande. Den første anmeldelse kom klokken 23.45 mandag aften. Den foreløbig sidste klokken 3.05 natten til tirsdag.

Der er tale om ildspåsættelse af containere på henholdsvis Ahlgade 61, Slotshaven 3, Smedelundsgade 7 og 12E samt Markedspladsen 5.

Signalement af mistænkt

Politiet har udsendt et signalement af den mulige gerningsmand, som vidner har set løbe fra Slotshaven:

  • Han beskrives som en mand på mellem 17 og 22 år, 170-180 centimeter høj, spinkel til slank af bygning og mørk i huden.
  • Han har desuden sort hår, der er klippet kort i siderne, men som er længere i toppen. Han var iført cowboybukser samt en mørk jakke med hvide skuldre og to vandrette brede striber i farverne grøn og blå.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App