¨

Politi mistænker tre mænd for olieudslip

Foto: TV ØST

Sommerens olietyveri i Knabstrup kan være på vej mod en opklaring. Politiet har kig på tre mænd, der sidder fængslet for at have begået andre olietyverier.

Politiet mistænker nu tre lettiske mænd for at stå bag olietyveriet i Knabstrup i midten af juli, hvor 7.000 liter olie lækkede fra en olierørledning og ud i et mose- og engområde, skriver dagbladet Nordvestnyt..

I en måned har politiet kigget nærmere på de tre mænd på 31, 35 og 40 år, der allerede sidder varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for utallige gange at have brudt ind i forsvarets olierørledning i Jylland.

      - De tre mænd er interessante, når det gælder olietyveriet i Knabstrup, og vi har nogle oplysninger, der gør, at vi er nødt til at undersøge mere om dem, siger Egon Lauridsen, efterforskningsleder ved lokalpolitiet i Holbæk.

Politiet er så interesseret i de tre lettiske mænd, fordi fremgangsmåden ved olietyveriet i Knabstrup og ved olietyverierne fra olierørledningen i Jylland er den samme. Men efterforskningslederen understreger, at mændene ikke er sigtet i sagen endnu, og at den fremtidige efterforskning skal vise, om de tre begik olietyveriet i Knabstrup.

      - Vi undersøger videre, og ser om vi kan bevise, at de har været i Knabstrup, siger Egon Lauridsen, der regner med at kunne fortælle mere om en måneds tid.

De tre lettiske mænd nægter sig skyldige i tyverierne fra forsvarets olierørledning i det jyske, og Egon Lauridsen kan ikke oplyse, hvad de tre har at sige om olietyveriet i Knabstrup.
Hvis politiet finder nok beviser, kan de tre sigtes for tyveri og sandsynligvis også for at være skyld i forureningen, der opstod, da tyvene koblede en slange til olierørledningen, og den begyndte at lække.

Bliver nogle dømt i sagen, skal de også betale de 1,5 millioner kroner, som oprydningen efter forureningen kostede, skriver dagbladet Nordvestnyt.

     

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App