Politi efterforsker tre mistænkelige bilbrande i Svinninge

Inden for de seneste dage er der opstået brand i tre biler i den lille by Svinninge. Politiet undersøger nu de mistænkelige brande nærmere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den lille by Svinninge i Nordvestsjælland har været plaget af tre bilbrande inden for de seneste uger. Det virker mistænkeligt, forlyder det hos politiet.

Man vil nu undersøge de tre bilbrande nærmere, men man kan endnu ikke sige, at om der er nogen sammenhæng. Det oplyser kommunikationschef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

- Nu hvor vi kan se de her tre bilbrande inden for ni til ti dage i Svinninge-området, så er det selvfølgelig bemærkelsesværdigt. Men hvis vi kigger isoleret på hver brand, så er der ikke noget der tyder på, at de hænger sammen, siger han.

Den seneste bilbrand skete onsdag aften i denne uge på Rugvænget i Svinninge.

Klokken 23.03 opstod der brand i en VW Polo fra 2010, og da brandvæsenet ankom til villavejen var bilen helt overtændt. Ifølge politiet fik brandfolkene slukket branden, men bilen udbrændte helt. Det var desuden ikke muligt at fastslå, hvorfor branden var opstået.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet vil nu undersøge, om branden i bilen på Rugvænget eller de to andre andre kan være påsatte.
Politiet vil nu undersøge, om branden i bilen på Rugvænget eller de to andre andre kan være påsatte. Foto: Michael Johannesen

To parkerede biler i brand i sidste uge

Inden da var der opstået to andre bilbrande to forskellige steder i byen tirsdag og onsdag i sidste uge.

Den første brand opstod i en parkeret bil på Bygvænget om aftenen den 29. oktober. Klokken 21.10 fik man meldingen om, at der var gået ild i en bils motorrum. Bilen stod klos op ad en carport, hvor andre biler holdt parkeret. Men ifølge Martin Bjerregaard fik brandvæsenet hurtigt slukket den.

- Det er den første af de tre brande, så det lægger vi ikke så meget i. Men nu kan jeg godt se – ikke for at vi skal lave en skræmmekampagne – men det er alt andet lige bemærkelsesværdigt i en by som Svinninge især i byområdet, at der på ti dage er opstået bilbrande, siger Martin Bjerregaard. 

- Det, vi normalt ser med bilbrande, er oftest stjålne biler, der bliver dumpet på en afsides beliggende parkeringsplads eller skovområde. Men det er jo ikke det vi ser her – det er jo inden for byskiltene i alle tre tilfælde, tilføjer han.

Så ung mand løbe fra parkeringsplads

Den anden brand opstod i en bil på parkeringspladsen ved supermarkedet Rema1000 klokken 22.54 onsdag aften den 30. oktober.

Ilden var ifølge politiet også opstået i motorrummet på bilen, men som brandvæsenet fik hurtigt slukket.

Under efterforskningen var politiet i kontakt med en 41-årig kvinde fra Føllenslev. Hun havde kørt ned ad Hovedgaden og undret sig over, at hun havde set en yngre mand løbe væk fra parkeringspladsen og hen til en lille rød bil, som kørte væk. Herefter opdagede hun branden og slog alarm.

Politiet beskrev ham som en mand i alderen 18-26 år, almindelig kropsbygning, med sort kort hår og iklædt mørkt tøj. Manden vil politiet meget gerne tale med.

- Set med politiøjne er det jo mistænkeligt at løbe væk fra området ved køretøjet, som bryder i brand efterfølgende, siger Martin Bjerregaard.

Hvorvidt bilbrandene er påsat er for tidligt at sige ifølge Martin Bjerregaard. Det skal en brandundersøgelse af hver bil nu klargøre. Men da alle tre bilbrande er sket i de mørke timer af døgnet, kunne noget godt tyde på, at det ikke er tekniske fejl, der har forårsaget brandene.

- Omstændighederne ved et par stykker af dem kunne godt tyde på, at de er påsatte, men jeg kan ikke sige noget med sikkerhed, om der er tale om brandstiftelse, siger Martin Bjerregaard.

Politiet hører meget gerne vidner, der har set eller hørt noget omkring de tre bilbrande. De kan kontaktes på 1-1-4.