"Pludselig stod tyven foran mig"

2 drenge på 16 og 17 år er blevet varetægtsfængslet i 3 uger, efter de brød ind i mindst 5 huse. 2 af stederne vågnede husejerne. Blandt andet John Jensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

John Jensen sov ikke mange timer natten til mandag. Klokken 3.15 vågnede han ved, at en indbrudstyv kravlede ind gennem badeværelsesvinduet.

- Jeg vågnede ved, at der var nogle bankelyde. Da jeg kom ind i stuen, stod tyven pludselig foran mig. Så sagde jeg 'hvad fanden laver du her', siger John Jensen.

Da tyven blev opdaget stak han af fra huset på Asmindrupvej uden tyvekoster.

- Forvirret som jeg var, ringede jeg 112. 1 minut efter, stod de herude, siger John Jensen.

Politiet var allerede i byen. John Jensen var nemlig ikke den eneste, der havde indbrud.

Tyvene brød også i et andet hus på Asmindrupvej, et på Ahornvej og på Bjørnevej vågnede en mand, da en tyv pludselig stod i soveværelset.

Til sidst brød tyvene ind i et hus et hus på Rensdyrvej. Her nåede de at smide tyvekosterne fra sig, inden politiet fangede dem. Den ene i Hanne Sørensens have.

- Jeg vågnede ved, at hunden gøede. Så kunne jeg høre nogen, der råbte 'stop tyven'. Da jeg kiggede ud af vinduet, så jeg en politimand med en hund, der fangede en tyv, siger Hanne Sørensen.

En anden tyv blev fanget i nabohaven. De 2 er 16 og 17 år og kommer fra Marokko og Libyen. De er asylansøgere på Røde Kors' center i Vipperød og blev mandag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk. Her blev de varetægtsfængslet i 3 uger.

Politiet skal nu finde ud af, hvad der skal ske med dem.

- Når det er asylansøgere, skal det vurderes, om de kan blive ved med at være i Danmark som asylansøgere, siger Egon Lauritsen, der er kriminalassistent ved Midt- og Vestsjællands Politi.