Plejehotel for ældre åbner snart

Et plejehotel med 14 værelser åbner snart i Regstrup ved Holbæk. Det er bl.a. tiltænkt ældre, som har brug for støtte efter sygehusindlæggelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det nye plejehotel åbner på hovedgaden i Regstrup sydvest for Holbæk.

Her ligger i dag plejehjemmet, Åvang, men det er ikke længere tidssvarende, og beboerne flyttes derfor til andre plejehjem.

- Rummene er meget små, men nu blibver nogle af dem slået sammen, og så bliver det lavet om til et plejehotel, fortæller Pernille Kruse (V), som er formand for Udvalget for Ældre i Holbæk Kommune.

Vil undgå genindlæggelser

Hotellet er tænkt som et stop på vejen fra behandling på hospital til eget hjem.

- I dag udskriver sygehusene borgerne ret hurtigt, nårt de for eksempel har haft lungebetændelse, men vores erfaring er, at når de så kommer hjem i eget hjem, så går der tre dage, så bliver de for syge igen og skal genindlægges, siger Pernilel Kruse og fortsætter:

- Plejehotellet kan gøre det trygt for borgerne, og jeg tror, vi kan undgå genindlæggelser.

Læs også: Syg falstring bange for at vende hjem

Hun pointerer, at plejehotellet også kan bruges til helt at undgå hospitaler og plejecentre.

Sygdomme og skader kan observeres og håndteres, inden de for alvor udvikler sig, og hotellet tilbyder også særlig støtte og hjælp til at genoptræne tabte færdigheder, så brugerne kan fortsætte med at klare for eksempel bad eller madlavning uden at være afhængig af andre.   

Hotel åbner til marts

Holbæk Kommune forventer, at investeringen i de 14 midlertidige pladser vil blive modsvaret af færre udgifter til plejecentre og indlæggelser på hospitaler.

Plejehotellet skal drives af 17 medarbejdere, som består af social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, sygeplejersker og terapeuter.

Det åbner den 1. marts, men modtager først borgere den 10. marts, så medarbejderne forinden har mulighed for at lære huset og hinanden at kende.