Piger kæmper stadig for cykelsti

Sophie Sommer De Jong og Laura Farsøht Korndal fra Regstrup vil have en cykelsti mellem Regstrup og Holbæk, så de kan cykle sikkert i skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Sophie Sommer De Jong og Laura Farsøht Korndal cykler i skole, må de cykle på landevejen. Siden september 2015 har de to teenagepiger kæmpe for at råbe Holbæk Kommune op, fordi de kræver en cykelsti, så de kan komme sikkert i skole.

Lige nu må alle de cykelglade skolebørn cykle fire kilometer på en trafikeret landevej.

Og så håber vi på, at de vil tage det op, så vi kan få vores cykelsti, siger Laura Farsøht Korndal.

”Kigge event”

Trods flere cykeldemonstrationer og en underskriftsindsamling, så har pigerne stadig ikke fået deres ønske om en cykelsti opfyldt. Det er nu snart et halvt år siden, de påbegyndte deres mission om en cykelsti. Der er stadig ikke sket noget, så derfor inviterede pigerne politikere til et såkaldt ”kigge evnet” onsdag morgen, så politikerne kunne se, hvor farlig og trafikeret vejen er.

- Nu tænker vi, at de mange politikere også får at se, at vejen er rigtig farlig. Og så håber vi på, at de vil tage det op, så vi kan få vores cykelsti, siger Laura Farsøht Korndal.

En af de politikere, der var mødt op, var viceborgmester John Harpøth (DF), og han synes, at pigernes initiativ er godt.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at vi har nogle unge mennesker, der laver det her initiativ og sætter fokus på, at vi har nogle problemstillinger – specielt herude ved Tingsted, siger John Harpøth (DF), der er viceborgmester i Holbæk Kommune.

Her i 2016 skal politikerne i Holbæk Kommune finde ud af, hvordan midlerne til skoleveje skal disponeres.  

Dog vil viceborgmesteren ikke melde ud, om han vil love, at der kommer en ny cykelsti.

Ifølge pigerne selv, er det ikke det sidste, vi hører fra dem. De har ikke tænkt sig at give op, før de får deres cykelsti.