Pengetransport røvet

To mænd med pistoler røvede mandag aften en pengetransport fra Post Danmark i Uggerløse ved Holbæk. Røverne spredte partisansøm i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Røveriet skete mandag kl. 19.55 i Uggerløse syd for Holbæk og er ifølge vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi øjensynligt nøje planlagt.

- Røverne har spredt partisansøm i området omkring Uggerløse. Vi har fået flere henvendelser fra bilister, der er punkteret, siger vagtchefen.

Politiet fik de første opkald fra punkterede bilister, før røveriet skete. Derfor vidste ordensmagten, at der var en forbrydelse på vej, men vidste bare ikke hvor.

Røverne kørte i en hvid kassevogn og var bevæbnede med pistoler. De tvang chaufføren i pengetransporten til at køre videre til en industrikvarter, hvor røverne kunne arbejde i fred. Under røveriet udløses en farvepatron, så dele af udbyttet bliver ødelagt.

- Derefter flygter røverne i kassevognen, og kører i sydlig retning mod Store Merløse eller Stenlille. Vi ved, at de er kørt sydpå, for alle partisansømmene er spredt nord for gerningsstedet, siger vagtchefen.

Politiet formoder, at røverne allerede har skiftet køretøj, da det har været fremgangsmåden ved lignende røverier. Derfor leder ordensmagten blandt andet i skovområder og parkeringspladser syd for Uggerløse, hvor røverne kan tænkes at have efterladt kassevognen.

Det er endnu uvist, hvor stort et udbytte røverne er sluppet af sted med. Ifølge vagtchefen har der været mindst tre gerningsmænd til røveriet, men chaufføren fra Post Danmark så kun de to bevæbnede mænd. Røverne var sent mandag aften stadig på fri fod.

/ritzau/