¨

Penge i regnvand

Foto: TV ØST

Som noget nyt tilbyder Holbæk Forsyning A/S grundejere selv at sørge for regnvandet. Til gengæld kan de få udbetalt op mod 24.000 kroner.

I Tølløse har en række grundejere fået et noget usædvanligt tilbud. De kan nemlig få op mod 24.000 kroner af Holbæk Forsyning A/S, hvis de selv sørger for at slippe af med regnvandet fra deres grund.

- Det synes jeg lyder som et attraktivt tilbud, og det kunne jeg godt finde på at benytte, siger Steen Birch Sørensen, som er én af de grundejere, der har fået tilbudet.

Der er penge at spare
Ved at benytte tilbudet kan grundejerne spare de penge, som de ellers skulle have betalt for at blive koblet på et fælles rør til afledning af spildevand.

Også for forsyningsselskabet er der penge at hente. Selskabet sparer nemlig penge på ikke at skulle rense regnvandet.

- Fordelen er, at vi ikke skal stå for at håndtere regnvandet nede i vores bassiner, og så behøver vi ikke bruge penge på at gøre bassinerne større, og samtidig er det bedre for miljøet at regnvandet bliver håndteret lokalt, der hvor det falder, siger projektleder i Holbæk Forsyning A/S Jim Madsen.

Steen Birch Madsen vil nu undersøge, hvad det koster at lede regnvandet hen i en såkaldt faskine.

Faskiner kan købes i de fleste byggemarkeder og er en slags kasse, som graves ned i jorden, og som regnvandet fra taget ledes hen til. Fra faskinen synker regnvandet stille og roligt ned i undergrunden uden om kloaksystemet. 

Flere får tilbudet
Foreløbig har omkring 100 grundejere i Tølløse fået tilbudet, men med tiden vil borgere i blandt andet Svinninge og Knapstrup også få muligheden.

Siden 2010 har det været muligt for alle landets forsyningsselskaber at betale grundejere for selv at slippe af med regnvandet, men det er kun et fåtal, der indtil videre har benyttet sig af muligheden.

02:11 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App