Pas på gløderne: Fyrværkeriaffald antændte families trailer

En trailer i Kundby brød natten til torsdag i brand, efter at en familie havde fyldt den med fyrværkeriaffald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En familie fra Kundby fik sig formentlig lidt af et chok, da de fandt deres trailer i flammer midt om natten.

Nytårsdag havde familien været ude for at fjerne fyrværkerirester fra villavejen, og det resulterede i en fyldt trailer med affyret fyrværkeriaffald.

quote Selvom det er affyret, skal man være 110 procent sikker på, at der ikke ligger nogle gløder og gemmer sig i et rør eller lignende

Martin Bjerregaard, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi

Den fyldte trailer blev ifølge Midt- og Vestsjællands Politi placeret i garagen, men om natten, klokken lidt over et, var der pludselig ild i den.  

- Der har åbenbart været en eller anden glød, der har ligget og ulmet lidt og så fået fat i det pap, som fyrværkeriet jo oftest består af, fortæller Martin Bjerregaard, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Familien slog alarm og skyndte sig derefter at trække traileren med de brændende fyrværkerirester ud under åben himmel.

- De hiver haveslangen frem og begynder at pøse vand på den, så det er dem selv, der får slukket branden, fortæller Martin Bjerregaard.

Undersøg fyrværkeriaffald for gløder

Nattens hændelse beviser ifølge Martin Bjerregaard, at man skal være sikker på, at fyrværkeriaffaldet er helt slukket, inden man samler det op.  

- Selvom det er affyret, skal man være 110 procent sikker på, at der ikke ligger nogle gløder og gemmer sig i et rør eller lignende, siger han.

Det kan derfor også være en god idé at hælde vand over affaldet og generelt bare tage sine forholdsregler omkring affyret fyrværkeri, der ender som restaffald i eksempelvis en skraldespand.

- De er selvfølgelig, når det drejer sig om det affyrede fyrværkeri. Hvis man har noget i overskud, man ikke ønsker at opbevare til næste år, så skal man lige tjekke kommunens hjemmeside og se, hvor man skal aflevere det henne, siger Martin Bjerregaard.